avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Locul de munca

Buna ziua.
Am o problema legata de o firma de patiserie.Am lucrat ca proba agent vanzare intre 23.11.2013 si 28.11.2013, 6 zile fara CM si 29.11.2013 - 05.12.2013, 8 zile cu CM.Pe data de 4.12.2013 m-au pus sa scriu o cerere precum sunt platit la zi,motivand verbal ca nu mai are nevoie de mine intru cat merge prost vanzarile, lucru neadevarat ,promitandu-mi ca o sa ma cheme cand are nevoie , ceea ce nu sa intamplat.
Ce vreau sa mentionez pana in data de 21.11.2013 am facut analize pt. o alta firma (de topit aluminiu) fara sa semnez CM.Intre timp am fost contactat telefonic de o firma de patiserie unde am si fost angajat,spunandule sa nu ma incurce pe timp de iarna,mai ales ca avem aproape un loc de munca.
Ce ma sfatuiti sa fac, as putea da in judecata firma de patiserie pt. daune morale , sau ce demersuri sa fac ,lasandu-ma fara un loc de munca pana in prezent, tinand cont ca fima de topit aluminiu nu a vrut sa auda de mine.

Va multumesc mult pt. atentia pe care o acordati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 28 Ianuarie 2015
Sesizati in scris ITM cu nr. de inregistrare/ data sau prin posta cu confirmare de primire.
ITM va declansa o ancheta si veti primi raspunsul privind rezultatul anchetei.
Firma de patiserie nu avea dreptul legal sa va tina in perioada de proba fara a avea un CIM semnat si inregistrat in REVISAL, inainte de a va permite accesul pe teritoriul firmei (chiar fiind in perioada de proba).
Codul muncii mentioneaza:
-art.16 (1) Contractul individual de muncă se încheie în baza consimțământului părților, în formă scrisă, în limba română. Obligația de încheiere a contractului individual de muncă în
formă scrisă revine angajatorului. Forma scrisă este obligatorie pentru încheierea valabilă a contractului.
(2) Anterior începerii activității, contractul individual de muncă se înregistrează în registrul general de evidență a salariaților, care se transmite inspectoratului teritorial de muncă.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior începerii activității, să înmâneze salariatului un exemplar din contractul individual de muncă.
Aveti grija ca , munca la negru este sanctionata si in dauna prestatorului , nu numai in dauna celui care angajeaza.

Ati semnat sau nu c.i.m. ? Ati incetat sau nu raportul de munca ? Daca da, cu ce articol si daca ati primit decizia de incetare a c.i.m.?

p.s.
inregistrarea in REVISAL nu are nicio valoarea juridica asupra c.i.m. Un c.i.m. semnat si inregistrat in REVISAL are aceeasi valoare juridica ca si un c.i.m. semnat si neinregistrat in REVISAL.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am semnat contractul individual de munca pe data de 29.11.2013 ,ce mi-a fost imanat si un exemplar c.i.m si pe data de 4.12.2013 m-au pus sa scriu un fel de cerere ca au fost platite la zi ,ceea ce a fost adevarat,si cu data de 5.12.2013 mi-am intrerut activitatea fara sa imi dea vreo decizie de incetare a c.i.m?
codrutz2007, utilizator
Ati solicitat dvs incetarea c.i.m. sau cum a incetat acesta?
Nu am solicitat incetarea c.i.m ,mai ales ca aveam nevoie de locul acesta de munca avand si varsta de 44 ani si refuzasem pe celalalt loc de munca in favoarea lor .Pur si simplu m-au pus sa fac o cerere ,motivand verbal ca nu mai are nevoie de mine intru cat merge prost vanzarile, lucru neadevarat ,promitandu-mi ca o sa ma cheme cand au nevoie , ceea ce nu sa intamplat.Mai ales ca ii avertizasem sa nu fie pe scurta durata adica 8 zile si in contract scrie 90 zile,asfel ma angajam la cealalta firma de topitorie aluminiu,unde sigur iesem din iarna.

codrutz2007, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizia incetare suspendare cim soucadan soucadan Buna ziua, in urma solicitarii unui salariat de acordare CFS se emite decizia de suspendare a CIM si se opereaza in REVISAL, intrebarea este, mai trebuie emisa ... (vezi toată discuția)
Reclamatie tribunal madalinastefania madalinastefania buna.seara.va rog daca imi puteti spune cum se face o reclamatie la tribunal!trebuie sa dau in judecata angajatorul deoarece nu vrea sa imi plateasca ... (vezi toată discuția)
Incetare cim la cerere Herra_ Herra_ Am intocmit o decizie de incetare CIM (LA CERERE). Comunicarea in REVISAL se incadreaza in termen \\\\"la data luarii la cunostinta a evenimentului care a ... (vezi toată discuția)