avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM la cerere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM la cerere

Am intocmit o decizie de incetare CIM (LA CERERE).
Comunicarea in REVISAL se incadreaza in termen "la data luarii la cunostinta a evenimentului care a determinat in conditiile legii, incetarea CIM".
Acum, eu scormonesc pe X-(
Pentru ca am cumparat un CD cu modele de....
Am mai dat "o raita" pe Codul Muncii.
Cele doua, se contrazic putin, in sensul ca:
1. conform Codului Muncii, am un alt termen de posibilitate de a da dreptul salariatului (contestatarului0 de a face contestatie, termenul din Codul Civil e mai scurt (nu radeti)....
2. tot conform Codului Muncii, litigiile iscate din diverse motive...(ex. redactarea gresita a deciziei...sau alte litigii de munca) , contestarea deciziilor, se fac la judecatoria din raza in care apartine SOCIETATEA....;conform Codului Civil, contestatia se face la judecatoria din raza de domiciliu a salariatului....
3. precizez ca (deocamdata :worthy: nu am caz de litigii de munca, dar as vrea sa redactez corect!

multuuuu
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
Herra_, utilizator
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 12:56, 9 Iulie 2013
Termenul de contestare a unei decizii de incetare a c.i.m. este de 45 zile de la data comunicarii deciziei respective.
Pentru deciziile de sanctionare termenul este de 30 de zile .

Litigiile de munca se judeca la Tribunalul in raza caruia are domiciliul sau locul de munca reclamantul.
asadar fraza:
Art. 3. Împotriva prezentei decizii de încetare a contractului de muncă, susnumitul se poate adresa cu contestaţie la JUDECATORIA TIMISOARA sau JUDECATORIA in raza de domiciliu a salariatului, în termen de 45 de zile de la comunicare.

ar fi corecta in conditiile in care as scrie.....
1. Conform art 268 alin 1 lit a CM termenul de formulare a unei cereri in justitie in cazul incetarii CIM este de 30 de zile, iar conf art 211 lit a Lg 62/2011 este de 45 zile. Se aplica termenul de 45 de zile.
2. Competenta de solutionare apartine Tribunalului, sectia Litigii de munca, în a cărui circumscripţie îşi are domiciliul sau locul de muncă reclamantul.
In Lg 62/2011 nu mai este inscrisa posibilitatea firmei de a introduce cererea de chemare in judecata la instanta de la sediul acesteia, ci doar la cea de la pct de lucru la care a lucrat angajatul. Diferente vor apare in cazul societatilor care au pct de lucru in diverse judete ale tarii.
@ Herra_

Corect ar fi Tribunalul in raza caruia domicilaza sau are locul de munca salariatul.
Daca acesta locuieste pe raza Tribunalului Timis , atunci aceasta este instanta competenta.
Angajatorul are sediul social im Timis.
Angajatul poate sa aibe domiciliul oriunde in tara....Am sa notez ambele variante.
Ramane problema privind termenul de contestatie....
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Codul muncii sau legea nr. 62/2011? cami1212 cami1212 Buna ziua, Va rog sa -mi spuneti si mie ce parere aveti ? care dintre cele doua legi prevaleaza celeilalte, avand in vedere ca acestea contin dispozitii ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie concediere - la care judecatorie?? crisadi crisadi buna ziua Va rog, daca ma puteti ajuta cu legea in care este mentionat ca angajatul poate face contestatie la decizia de concediere in 30 de zile la ... (vezi toată discuția)
Concedierea irinel01_23 irinel01_23 Buna ziua! In decizia mea de concediere sunt urmatoarele articole: 1) Incepand cu data.......inceteaza contractul individual de munca al d-lui.......conform ... (vezi toată discuția)