avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestare decizie concediere - la care Judecatorie??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestare decizie concediere - la care Judecatorie??

buna ziua
Va rog, daca ma puteti ajuta cu legea in care este mentionat ca angajatul poate face contestatie la decizia de concediere in 30 de zile la tribunalul din orasul de domiciliu al acestuia!!!
Avocatul nostru imi spune ca angajatul poate face contestatie in 30 de zile dar la tribunalul de domiciliu al angajatorului , nu al anagajatului ......
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 20 Mai 2010
angajatorului
Contestatia se formuleaza la Tribunalul din judetul in raza caruia isi are sediul angajatorul.
1. Avocatul dvs. nu a citit Codul muncii. Schimbati-l!
2. Iata ce spune Codul muncii:
Art. 284 - (1) Judecarea conflictelor de muncă este de competenţa instanţelor stabilite conform Codului de procedură civilă.
(2) Cererile referitoare la cauzele prevăzute la alin. (1) se adresează instanţei competente în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul.
3. Daca reclamantul este fostul angajat atunci contestatia se depune la Tribunalul din judetul in care acesta are domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu se percep taxe de timbru si timbru judiciar.
Tribunalul de la domiciliul SALARIATULUI. Atentie, tribunalul, nu judecatoria (sunt diferite)!
Va multumesc !! Am observat inca de mai demult ca nu prea se pricep la dreptul muncii ........

Alte discuții în legătură

Instanta competenta litigiu de munca blueblue blueblue Daca angajatorul este din Botosani, iar salariatul isi are domiciliul in Timisoara, care este instanta competenta sa judece un litigiu pe codul ... (vezi toată discuția)
Care instanta OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI care instanta solutioneaza conflictele de munca cel de la domicilul (localitatea)angajatului sau sediul agajatorului sau unde specifca agajatorul in decizia de ... (vezi toată discuția)