avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... care instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

care instanta

care instanta solutioneaza conflictele de munca cel de la domicilul (localitatea)angajatului sau sediul agajatorului sau unde specifca agajatorul in decizia de concediere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:57, 30 August 2010
1.Conflictele de munca se judeca da Tribunalul din judetul in care isi are domiciliul (sediul) reclamantul.
2. In decizia de concediere trebuie sa scrie acelasi lucru, ca va puteti adresa Tribunalului din judetul in care aveti domiciliul.
potrivit art. 284 codul muncii, cererile privind litigiile de munca se adreseaza instantei competente ( tribunalul ) in a carei circumscriptie reclamantul isi are domiciliul sau, dupa caz, sediul.
avocat Cristina Popescu
Competenta in favoarea Tribunalului este data de art.2 alin.1 lit.c din Codul de procedura civila ... Codul muncii nu face referire la Tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare decizie concediere - la care judecatorie?? crisadi crisadi buna ziua Va rog, daca ma puteti ajuta cu legea in care este mentionat ca angajatul poate face contestatie la decizia de concediere in 30 de zile la ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta litigiu de munca blueblue blueblue Daca angajatorul este din Botosani, iar salariatul isi are domiciliul in Timisoara, care este instanta competenta sa judece un litigiu pe codul ... (vezi toată discuția)
Unde se poate introduce o actiune? ContSters125561 ContSters125561 In procesele referitoare la litigii de munca,se poate introduce actiune si intr'un alt oras decat cel al reclamantului,in conditiile in care partea parata are ... (vezi toată discuția)