Mda, cam asa suna problema.
Cine stie de cate ori "asta" i-a dat ei ultima bucatica de carne din oala sau "bolnava psihic" nu si-a luat ceva ce avea nevoie ca sa-i ia "minunii" ce-i cerea...
Poate cand nu va mai avea varsta psihica de 14 ani ci de 44 o sa o inteleaga mai bine...si va mai putea comunica cu ea.
Poate gresesc, scuze atunci.
Dar de ce n-ai la 24 de ani cu ce te intretine? Te intretinea cumva persoana cu "titulatura" de mama? Daca se crede Dumnezeu si mai e si dusa cu capu' de ce nu te muti tu singura sa scapi de o asemenea povara si sa-ti faci o viata din munculita ta? Cand manaci din blidele "bolnavei psihic" de ce nu-i spui: cine te crezi sa mananc eu din blidul tau? te crezi Dumnezeu?
La noi, la romani, exista inca conceptul asta : "Eu te-am facut, eu te omor". Adica, fiecare parinte isi aloca titulatura de D-zeu. Nu i-a obligat nimeni sa faca copiii. I-au facut deoarece viata lor era lipsita de sens, adica ditr-un egoism enorm si nu din altruism, cum se mint unii parinti singuri. Altruism ar fi cand adopti un copil orfan al unui vecin sau ruda saraca. De aceea, si cele mai multe tragedii care iau nastere. Insa, fiecare tanar trebuie sa inteleaga ca, daca vrea sa stea cu parintii, trebuie sa fie foarte ingaduitor si rabdator.
Sfatul meu este sa plecati cat mai repede de acolo, oriunde. Riscul ca sa degenereze conflictul este mai mult decat evident, mai ales pe fondul tulburarilor psihice de care mama d-voastra sufera si pe care incearca sa vi le transmita, incriminandu-va, ca si cand ati fi cauza lor.
Pana atunci, va rog sa incercati sa initiati o plangere penala impotriva ei, sa scoateti certificat medico-legal. Oricum, ulterior plangerea poate fi retrasa.
@predadan79. Citeste mai atent postarea. Tanara de 24 ani singura spune ca a dat o palma mamei si a zgariat-o pe fata. Urmareste atent limbajul folosit in dreptul mamei si al Politiei, gandirea acestei tinere, pozitia ei fata de societate. Poate chiar ea a generat boala psihica de care o acuza pe mama, ea prin pozitia de parazit a generat discutii care au culminat cu scandal si agresiune fizica. Gandesc ca mai degraba cel bolnav psihic este tanara. Daca la varsta ei a ajuns sa depinda de parinti din toate punctele de vedere, cu o asemenea gandire si tupeu, merita aruncata in strada. Nu-i convine, sa plece, sa-si faca viata ei, sa ia viata in piept, sa se confrunte cu greutatile vietii . Cine o retine ? Va avea posibilitatea sa se maturizeze in gandire si abia atunci singura isi va raspunde la intrebarea " cine este persoana asta cu titulatura de mama? E dumnezeu? "
Ati inceput bine " Sfatul meu este sa plecati cat mai repede de acolo " dar ati incheiat rau " va rog sa incercati sa initiati o plangere penala impotriva ei, sa scoateti certificat medico-legal". Pe care din cele doua sfaturi sa-l urmeze tanara ?
Si hop, revenim la vechile prejudecati!
Sunt si eu mama, am peste jumatate de secol si am crescut o mandrete de baiat (olimpic si premiant), singura cu o pensie alimentara de mai putin de 600 de roni, cel putin episodic, in ultimii ani. Copilul meu, la aproape 17 ani, nu stie ce sunt hainele de firma. Le stie pe cele de la \"second hand\". Si da, anul acesta i-am dat haina din spate, ca n-avea cu ce sa se imbrace. Au fost zile in care n-am mancat ca sa manance el...Dar de aici pana a crede ca sunt D-zeu e \"o lume intreaga\". Si...Dumnezeu cine mai e in cazul acesta? Un copil care va asculta sfaturile va creste fara repere in viata.
\"...cine ti-a dat viata...\". Pai copilul nu a cerut sa \"i se dea viata\". Mama a hotarat sa lase sarcina si ... Ajunsa la momentul in care TREBUIA \"sa nasca\", (a da viata este un eufemism!) avea multiple posibilitati: sa mora sau ea sau copilul, sa traiasca amandoi, sau numai unul din ei. D-zeu a hotarat cine va trai. El a dat viata!
Domnule Petrica Dracea, mama nu e D-zeu, in nici un caz. Nici daca si-ar da viata pt. copilul ei nu ar deveni D-zeu. Am putea sa cerem cel mult sa fie sanctificata, daca am fi in biserica, Catolica! Inteleg ca va venerati mama, dar poate altii traiesc alte cosmaruri in viata.
Cum s-ar ruga copilul caruia i se spune \" DA, [mama ta] este chiar D-zeu\"? \"Preaslavit fie Numele Tau Mama Mea, care mi-ai dat cu lingura, cand eram mic...?\" Ce blasfemie!!!
Dar treziti-va! Abuzul fizic si psihic din partea parintilor EXISTA si nu putem sa ne acoperim ochii ca sa nu vedem decat ce ne convine.
Eu am crescut cu declaratii gen: \"Eu te-am facut, eu te omor\", si abuz fizic si psihic cat cuprinde!
Batalia mea de fiecare zi la acest subiect este sa nu reproduc comportamentul parintilor mei fata de fiul meu.
Societatea, Psihologia (ca stiinta) si legiuitorul au evoluat, (aplicarea legilor e o alta \"calimera\")...
Nu spun ca Anonim are dreptate pt. ca nu stiu si nu judec, Cel de Sus judeca!
Da Anonim, faptul ca i-ai dat o palma mamei tale e un pacat si o infractiune. Vezi ce spune GiJane despre violenta fizica in familie! Iar faptul ca mama ta are o afectiune psihica si este agresiva, nu scuza gestul tau. Daca ar fi dupa tine ar trebui sa o bat pe mama \"mar\" in fiecare zi...Nu mi-as atinge mama cu un deget!
Cand o apuca delirul sau devine violenta avertizeaz-o ca chemi 112 si chiar fa-o!
Stiu ca timpurile sunt grele dar cauta un job. Studenta fiind ai dreptul sa locuiesti la camin.
Exista intotdeauna solutii. Mama ta nu e obligata sa te intretina pe tot timpul studentiei.
N-ar cam fi trebuit sa termini facultatea pana la 24 de ani? Sau vrei sa faci si Masteratul si Doctoratul si PostDoctoratul stand la mama?