avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pierdut certificat de nastere, schimbare CI dupa ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pierdut certificat de nastere, schimbare CI dupa casatorie

Buna seara! M-am casatorit de curand si am vrut sa imi schimb CI. Insa cand sa caut Certificatul de nastere, nu mai e. Posibilitatea ca eu sa-l fi pierdut e mare. :) Intrebarea mea e: m-am nascut in alt judet, iar acum eu cum procedez pentru a-mi face si certificat de nastere si CI? Unde depun actele pentru Certificat? La primaria din orasul in care m-am nascut sau la evidenta populatiei din orasul in care locuiesc acum? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:15, 12 Februarie 2014
Duplicatul dupa certificatul de nastere se elibereaza de starea civila unde s a inregistrat Prima data nasterea. Cartea de identitate de organul de politie competent din orasul unde locuiti in prezent.
Cererea pentru alt certificat de nastere se poate face si la locul de domiciliu insa dureaza pana la 30 de zile sa il primiti, varianta rapida este cea recomandata de Joha. De la locul nasterii il puteti obtine si in aceeasi zi daca nu au foarte mult de lucru.

Daca ofiterul de stare civila v-a taiat coltul CI cand v-ati casatorit e destul de complicat, nu mai aveti act de identitate valabil deci nu puteti cere alt certificat pana nu va faceti carte de identitate provizorie.
Pe actuala CI aveti domiciliul in orasul in care v-ati casatorit? Daca da, mergeti la Evidenta, cereti carte provizorie pe motivul ''Lipsa certificat de nastere'' si ori mergeti dupa certificat unde v-ati nascut ori depuneti cererea la Starea Civila de unde sunteti.

Ziceti ca v-ati casatorit de curand, la depunerea actelor a trebuit sa aveti si certificatul de nastere in original. Cum ati sa-l pierdeti asa de repede? :) Nu l-ati uitat pe-acolo? Eu zic sa mai cautati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea simultana a unui act de stare civila si a cartii de identitate – solutie pentru obtinerea lor cu un singur demers Ares-3 Ares-3 Daca ati avut ghinionul sa va pierdeti deodata certificatul de nastere si cartea de identitate va aflati oarecum intr-un cerc vicios: nu puteti cere eliberarea ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de casatorie alesssandra13 alesssandra13 Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de nastere handsu handsu In ce conditii se poate solicita de la Starea civila o copie de pe Certificatul de nastere necesara la preschimbarea Cartii de identitate expirate ? Cum se ... (vezi toată discuția)