avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire teren agricol

Bunicul meu in 1990 a facut cerere pentru recostituirea dreptului de proprietate a unui teren in suprafata totala de 7 ha conform legii 18/1991, in baza caruia i s-a eliberat o adeverinta care tine loc de act pana la eliberarea titlului de proprietate, atunci s-a hotarat ca terenul sa se imparta pe vechile amplasamente, teren care l-a si cultivat si platit impozit ca un bun proprietar pana in 2005 cand a decedat. Avand in vedere ca in atatia ani nu s-a eliberat titluri de proprietate pe terenuri, actualul primar a hotarat reimpartirea terenului comasat in diferite sole sau comasat in totalitate intr-o anumita zona, in ordinea inscrieri pe niste tabele, facute de functionarii primariei.
Eu in calitate de nepoata (tatal fiind decedat), nu m-am inscris cu suprafata de pe adeverinta pe nici un tabel al primariei , terenul pe vechile ampasamente nu mai exista este proprietar altcineva ce as putea sa fac in acest caz, primaria ma obliga sa fac o cerere de comasare si sa cer tot terenul in zona cea mai neproductiva a comunei, fiind ca in alte parcele nu mai este loc pentru ca nu m-am inscris la in tabelele respective si impartirea s-a facut in ordinea inscrierii in tabele

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren agricol, cum pot sa-l obtin? ginberto ginberto Buna ziua! Doar dupa cateva procese, mi s-a recunoscut faptul ca am dreptul la xx ha teren agricol, teren care a fost preluat abuziv de statul roman in 1949 ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate moc_laura moc_laura Buna ziua, am cumparat acum catva timp o suprafata de aproape 1 ha si vreau sa imi fac o ferma, este in afara localitatii, am posibilitatea racordarii la ... (vezi toată discuția)
Redeschidere succesiune gabydcg gabydcg Se poate cere reimpartirea pamantului ,dupa 25 ani in care 4 frati au avut inscrise pe rol la primarie 4 bucati de pamant? Adica cei 4 frati au stabilit in ... (vezi toată discuția)