avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributie la sanatate la vanzarea unui imobil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributie la sanatate la vanzarea unui imobil

Soacra mea a vandut un apartament in 2008. Era pensionara atunci, ca si acum. In aceeasi luna a cumparat alt apt cu banii obtinuti. In 2012, incercand sa obtina o adeverinta de asigurat la CASMB, a aflat ca datoreaza o suma uriasa. Ei invocau Art. 257, (2), litera f), din Legea 95/2006 - Reforma in domeniul sanatatii – contributii obligatorii. Spuneau ca se incadreaza la impozitarea veniturilor din cedarea folosintei bunurilor. Ea nu a inchiriat apartamentul, ci l-a vandut cu acte in regula. De altfel, am vazut ca si in Codul Fiscal, la Art 61, veniturilor impozabile din cedarea folosinţei bunurilor nu sunt acelasi lucru cu veniturile obtinute din vanzarea unui imobil. Atunci, nu este aberaanta pretentia CASMB?

Alte discuții în legătură

Impozit la casmb - ctr inchiriere VerTrad1 VerTrad1 Buna ziua! Spuneti-mi va rog daca trebuie sa platesc impozit la CASMB in cazul in care declar la fisc un contract de inchiriere apartament. Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Contributie la sanatate la vanzarea unui imobil in cazul unei persoane salariate psorinp psorinp As dori sa stiu daca trebuie sa platesc contributia la sanatate si pentru venitul obtinut din vanzarea unui imobil ( case), mentionand faptul ca sunt salariat ... (vezi toată discuția)
Contributie asig sociale sanatate doru57 doru57 Am primit decizie de impunere de contributie asigurari sociale de sanatate pentru VENITURI DIN CEDAREA FOLOSINTEI BUNURILOR pentru pentru anii 2006-2008, ... (vezi toată discuția)