avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contributie asig sociale sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contributie asig sociale sanatate

Am primit decizie de impunere de contributie asigurari sociale de sanatate pentru VENITURI DIN CEDAREA FOLOSINTEI BUNURILOR pentru pentru anii 2006-2008, desi in acea perioada,aveam contract de munca unde obtineam venituri de natura salariala.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: doru57 , utilizator 23:09, 12 Ianuarie 2013
Sa platiti suma, pentru ca trebuia sa o platiti de atunci, chiar daca aveati venituri de natura salariala.
Dar in legea 95/2006, art 257 pct f spune ca veniturile din cedarea folosintei bunurilor sunt supuse asigurarilor de sanatate,numai daca persoana NU realizeaza venituri prevazute la pct a,adica venituri salariale.
Modificarea la care faceti referire se aplica din 2012....
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
ContSters259670, utilizator
Nuu,eu nu prea ma pricep la legi,dar,din ce-am citit eu ,in Legea 95/14 apr 2006, ,,problema mea"se incadreaza la pct e,iar in OUG 15/2012,care mofica legea 95/2006,se incadreaza la pct F.In ambele situatii se datoreaza contributie sanatate,doar daca persoanele respective nu obtin venituri de natura salariala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la sanatate la vanzarea unui imobil in cazul unei persoane salariate psorinp psorinp As dori sa stiu daca trebuie sa platesc contributia la sanatate si pentru venitul obtinut din vanzarea unui imobil ( case), mentionand faptul ca sunt salariat ... (vezi toată discuția)
Impozit cas pensionari platit retroactiv? gantnerzoltan gantnerzoltan Poate cineva sa imi raspunda? Am o pensie de 880lei si venituri din cedarea bunurilor in folosinta pe prima jumatate a anului 2007 plus venituri in produse ... (vezi toată discuția)
Taxe sanatate aristel aristel am primit astazi 24.07.2008 o somatie de la casa de asigurari de sanatate sa platesc o cota de 6% din venitul pfa-ului . este legal ?mentionez ca sunt angajat ... (vezi toată discuția)