avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Clauza abuziva sau nu?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Clauza abuziva sau nu?

Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare. Anul trecut am contractat un credit de nevoi personale (o refinantare) pe o perioada de 5 ani. Azi m-am uitat putin din nou prin contract si am observat un comision lunar de administrare a creditului in valoare de 0,40% din soldul creditului, primul comision fiind in prima luna de 200 lei, a doua luna 197, apoi 194....etc, plus un comision de analiza dosar care sa platit la acordarea creditului in valoare de 160 lei. As dori sa stiu daca este o clauza abuziva acest comision?? In plus mai platesc lunar si o prima de asigurare.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
DOTZ, utilizator
Comisionul de administrare ne e abuziv. Banca trebuie si ea sa isi acopera cheltuielile si sa castige ceva din creditele pe care le acorda. Iar acesti bani ii obtine sub forma de dobanzi si comisioane.
"sa castige ceva din creditele pe care le acorda", eu cred ca banca castiga destul din dobanda avand in vedere ca rata e de 630 de lei iar dobanda de 420 lei plus acele comisioane.


MayeMaya a scris:

In momentul in care ati incheiat contractul respectiv, banuiesc ca ati fost instiintat cu privire la toate conditiile incheierii acelui contract, inclusiv referitor la clauzele contractuale. Imi e greu sa cred ca dupa 1 an, uitandu-va ,,putin,, din nou peste contract ati sesizat unele clauze pe care nu le cunosteati si care vi se par cel putin suspecte. Daca este asa, nu va contrazic, si aveti introduse ulterior clauze cu care dvs. nu ati fost de acord, e foarte grav, sesizati ofiterul de credit al bancii respective si solicitati detaliat, toata situatia dvs. contractuala, de la inceput pana in momentul sesizarii inadvertentelor. Eventual faceti si o plangere la forul superior al acestuia si daca nu vi se lamureste situatia, actionati in consecinta, cu o actiune in instanta. Succes.




Interventie moderator: va rog sa nu mai deschideti topicuri noi cu aceelasi subiect si sa postati intrebarile dvs. in continuarea acestui topic. Multumesc pentru intelegere
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere rate la banca fara explicatii AnWiEn AnWiEn Buna ziua, am luat un credit ipotecar in franci si un credit nevoi personale cu garantii ipotecare in euro, in anul 2008 pe o perioada de 25 ani de la defuncta ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile - comision de urmarire riscuri Florenta30 Florenta30 Buna ziua, va rog sa ma indrumati/sfatuiti daca se poate face ceva in urmatoarea speta: in anul 2008 am contractat un credit bancar pt nevoi personale in suma ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva - comision analiza dosar ContSters277537 ContSters277537 Buna seara Considerati ca este clauza abuziva comisionul de analiza a dosarului pentru acordarea unui credit la banca? Si eventual si de ce.... Multumesc. (vezi toată discuția)