avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASMB impozite
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASMB impozite

Buna! Rog un cunoscator al Dreptului Fiscal sa-mi spuna daca venitul obtinut din cedarea folosintei bunurilor este acelasi lucru cu venitul obtinut din vanzarea (nu inchirierea) unui bun (apartament)
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:16, 13 Februarie 2014
Sunt diferite.
Din codul fiscal art. 77^1 Definirea venitului din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, impozitul pe venit e de maxim 3%.
Din codul fiscal art. 61 Definirea veniturilor impozabile din cedarea folosinţei bunurilor
(1) Veniturile din cedarea folosinţei bunurilor sunt veniturile, în bani şi/sau în natură, provenind din cedarea folosinţei bunurilor mobile şi imobile, obţinute de către proprietar, uzufructuar sau alt deţinător legal, altele decât veniturile din activităţi independente.
Impozitul pe venit in acest caz e de 16%.
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit sediu social Ciortea Zita Ciortea Zita Daca sediul social al unei societati nou infiintate se stabileste la domiciuliul altei persoane decit a celui care infiinteaza firma, este necesar un contract ... (vezi toată discuția)
Vreau să implementez o platformă de închiriere biciclete, și nu numai, de la persoană la persoană. există reglementări privind veniturile dintr-o astfel de activitate? Laur7 Laur7 Salutare, Vreau sa implementez o platforma de inchiriere biciclete si nu numai, de la persoana la persoana. Intrebarea mea este daca exista ceva legi ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament in regim hotelier. va rog sa ma sfatuiti. Nicole09 Nicole09 Buna ziua, Ce trebuie sa fac daca vreau sa-mi inchiriez apartamentul in regim hotelier fiind persoana fizica. Nu stiu ce venit voi avea sau daca voi avea ... (vezi toată discuția)