avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general delegat/factra fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

delegat/factra fiscala

as dori sa stiu o baza legala unde pot afla informatii cu privire la persoana care poate fi trecuta ca "delegat" pe o factura fiscala, in cadrul rubricii "date privind expeditia".
am cautat dar nu am gasit nimic concret.
Cel mai recent răspuns: Feni , utilizator 16:28, 9 Iunie 2005
Nici n-o sa gasiti probabil nimic, nu imi amintesc sa fie scris undeva ceva legat de acest aspect.In tot cazul e destul de logic faptul ca la rubrica "Date privind expeditia " se trec datele persoanei care ridica bunurile/factura si care semneaza pe factura de primire.
Oricum date legate de modul de intocmire a facturii fiscale gasiti in codul fiscal art.155 si in Ordinul 29/2003.
se pare ca toata lumea imi zice acelasi lucru.
problema mea consta in faptul ca am facut o actiune in justitie pe baza unei facturi.
debitoarea contesta factura intrucat persoana care e trecuta ca si delegat nu a lucrat nicand la acea firma. nici eu nu stiu daca acea persoana a lucrat macar la societatea care a emis factura, actualmente societate in faliment.
multumesc

Intr-adevar este o problema.Ideal ar fi ca facturile sa fie confirmate de primire nu numai prin semnatura , ci si cu stampila.Toti stim ca in practica acest lucru este destul de greu de realizat, insa se pare ca e singurul mod in care te poti folosi de factura in caz de litigiu.
Nu exista nici un alt document in afara de factura? Ma refer la un aviz de insotire a marfii, proces verbal de predare-primire sau eventual o plata partiala care sa justifice ca factura respectiva a ajuns la beneficiar?
factura s-a intocmit pe baza unor documente?daca da, atunci verifica delegatia si comanda, daca nu exista.... e mai complicat
Exista o baza legala in acest sens, voi reveni cu nr.act, momentan nu il gasesc
Formularul are niste rubrici de completat - toate trebuie sa contina informatii,- insasi formularul va conduce.

Alte discuții în legătură

Responsabil pentru date incomplete factura ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este daca o firma care primeste in contabilitate o factura care nu are completat numele si CNP-ul persoanei care emite factura ... (vezi toată discuția)
Aviz de insotire a marfii 17pyd 17pyd As dori sa stiu la momentul emiterii unui aviz de insotire a marfii pe ce exemplar se pune viza de la financiar-contabilitate pentru confirmarea exactitatii ... (vezi toată discuția)
Cnp-ul celui care intocmeste factura ariana03 ariana03 Buna ziua Este obligatorie trecerea cnp-ului celui care intocmeste factura pe aceasta? va multumesc anticipat (vezi toată discuția)