avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,
de curand sunt somer....plateam o pensie alimentara de 255lei/luna....si, mai am un copil cu actuala sotie....ce prevede legea in aceasta situatie,nemaiavand nici un venit! poate fosta sotie sa-mi creeze probleme la programul de vizitare al copilului daca pentru moment nu mai am serviciu/venit?multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: siteavu , utilizator 15:16, 13 Februarie 2014
Va trebui sa cereti in instanta micsorarea pensiei avnad in vedere ca nu aveti venituri si inca un copil, puteti fi obligat la maxim 1/6 din salariul minim pe economie.
Formulati actiune de stabilire pensie in favoarea minorului in functie de venitul minim pe economie, urmand ca in cadrul actiunii sa probati faptul ca nu mai realizati venituri , respectiv ca mai aveti un minor in intretinere.
Procedand in acest mod, aveti posibilitatea stabilirii unei pensii de maxim 16.5 % raportata la venitul minim pe economie incepand cu data introducerii actiunii.
Obligatia de plata a pensiei de intretinere nu are legatura cu dreptul parintelui de a avea legaturi personale cu minorul, cu atat mai mult daca aceasta este stabilita pe cale judecatoreasca, cand programul de vizita trebuie repectat conform hotararii judectoresti, in sens contrar avand posibilitatea sa formulati plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev. de art 379 c.al.2 c.pen. - nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
Va multumesc pentru raspuns;asta inseamna ca trebuie sa deschid actiune in instanta?actiunea trebuie sa fie facuta la judecatoria unde are adresa copilul?
poate mama copilului sa-mi restrictioneze accesul la copil(programul de vizitare)?
1. La judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliaza parata.
Inainte de promovarea actiunii, va trebui sa parcurgeti procedura de informare asupra avantajelor medierii.
2. V-am raspuns deja.
Sarut mana si weekend placut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara murgociu murgociu Cum se stabileşte pensia alimentară pentru un minor ,în cazul în care mai am în întreţinere un copil minor din altă căsători şi la cine mă adresez ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara borfica borfica Am un copil dintr-o relatie caruia ii platesc pensia alimentara calculat la salariul minim pe economie, in prezent sunt cu altcineva si avem impreuna un copil. ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dana12345 dana12345 am o fetita din prima casatorie dupa care primesc o pensie alimentara de 77 de lei pe luna .nu l am dat pentru marirea pensiei alimentare din 2005 .acum ... (vezi toată discuția)