avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe cont
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe cont

Buna seara , am o intrebare , am primit o instiintare pt poprire pe conturi a unui debit , intrebarea ar fii urmatoarea : daca pe contul respectiv imi intra doar indemnizatia + alocatie de stat , se poate face poprire ? Am citit pe internet un articol unde scrie clar : Banca nu poate insa bloca accesul la toate sumele dintr-un cont, in cazul in care este vorba de salarii, pensii sau venituri destinate asigurarii mijloacelor de existenta. Doar o treime dintr-un salariu sau pensie poate fi blocata in vederea platii datoriilor, iar cand exista mai multe popriri, se blocheaza numai jumatate din valoarea veniturilor.

Exista si venituri ce nu pot fi poprite, pentru niciun fel de datorii, si anume: alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns :(

Multumesc
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 09:49, 18 Februarie 2014
AdelinaAde a scris:

Aveti vreun model de notificare , este unul standard sau depinde de fiecare banca in parte ? Pe Instiintarea pe care am primit-o data este 7.02.2014 , care ar fi sansele sa se blocheze contul ? Va multumesc

Nu doamna, nu exista nicaieri un model, pe care sa fiti obligata sa-l folositi. A accepta "modelul" partii adverse inseamna a accepta sa joci pe terenul lui; formularul s-ar putea sa nu contina toate datele relevante!. Sigur, un model ajuta deseori dar, si mai mult ajuta "stiutul". :) Asadar, luati o foaie de hartie pe care, sus, va construiti un antet personal, pe care-l veti folosi de acum intotdeauna. In antet puneti: nume, prenume, adresa, telefon, email, eventuale titluri, cum vreti dvs. sa va perceapa ceilalti, in mod indubitabil.
Pe urma scrieti: Catre... unde puneti adresa de business a bancii, adresa pe care o gasiti pe site-ul lor.
Dupa asta scrieti cat mai amanuntit ce ne-ati spus noua: va informez ca, prin documentul cutare s-a dispus... va atentionez ca sumele provenite din... nu pot fi urmarite... conform reglementarii cutare, etc. In final scrieti: Va atrag atentia ca, nerespectarea acestor reglemetari, va atrage constituirea mea in parte civila pentru solicitarea de daune, inclusiv morale, din partea bancii, etc.
Semnati si o trimiteti bancii prin posta, cu confirmare de primire. Pe confirmare, cand o primiti, verificati daca este stampila bancii, o semnatura sau, dupa caz, mentiunea postei ca s-a refuzat primirea, etc. Daca ceva nu este in regula, sau nu primiti confirmarea, puteti dubla - in principiu sunt impotriva "dublarilor" - prin depunerea personala la sucursala bancii unde aveti contul sau, daca nu v-o primesc, la sediul lor central.
Nu stiu nimic despre dvs., de aceea va atentionez ca, o scrisoare formulata clar, energic, scrisa frumos, aranjata in pagina, fara greseli de ortografie, permite partii adverse o prima evaluare a dvs. si de aici gradul de seriozitate pe care o sa vi-l acorde. De aceea am spus "stiutul" care, daca nu-l detii, aici intervine avocatul; [editat]
Si daca tot va retin banii: justitia! In justitie este greu pana incepeti. O sa ramaneti surprinsa cat de usor se castiga cand ai dreptate.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare conturi razvan22 razvan22 buna seara mama are o datorie in valoare de 2000 ron iar acum 6 luni a primit de la un executor judecatoresc poprire pe toate conturile de la toate bancile ea ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar Vata ion Vata ion Bună ziua. Am primit înștiințare ca a fost pusa poprire pe contul bancar. Ma puteți lămuri va rog de ce au fost retrase toate sumele din cont atâta timp ... (vezi toată discuția)
Cine incalca legea? roy1958 roy1958 buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema: sunt pers.cu invaliditate gr.1 si am girat pe cineva la un c.a.r.Acea persoana nu a platit ratele si un ... (vezi toată discuția)