AdelinaAde a scris:
Aveti vreun model de notificare , este unul standard sau depinde de fiecare banca in parte ? Pe Instiintarea pe care am primit-o data este 7.02.2014 , care ar fi sansele sa se blocheze contul ? Va multumesc
Nu doamna, nu exista nicaieri un model, pe care sa fiti obligata sa-l folositi. A accepta "modelul" partii adverse inseamna a accepta sa joci pe terenul lui; formularul s-ar putea sa nu contina toate datele relevante!. Sigur, un model ajuta deseori dar, si mai mult ajuta "stiutul". :) Asadar, luati o foaie de hartie pe care, sus, va construiti un antet personal, pe care-l veti folosi de acum intotdeauna. In antet puneti: nume, prenume, adresa, telefon, email, eventuale titluri, cum vreti dvs. sa va perceapa ceilalti, in mod indubitabil.
Pe urma scrieti: Catre... unde puneti adresa de business a bancii, adresa pe care o gasiti pe site-ul lor.
Dupa asta scrieti cat mai amanuntit ce ne-ati spus noua: va informez ca, prin documentul cutare s-a dispus... va atentionez ca sumele provenite din... nu pot fi urmarite... conform reglementarii cutare, etc. In final scrieti: Va atrag atentia ca, nerespectarea acestor reglemetari, va atrage constituirea mea in parte civila pentru solicitarea de daune, inclusiv morale, din partea bancii, etc.
Semnati si o trimiteti bancii prin posta, cu confirmare de primire. Pe confirmare, cand o primiti, verificati daca este stampila bancii, o semnatura sau, dupa caz, mentiunea postei ca s-a refuzat primirea, etc. Daca ceva nu este in regula, sau nu primiti confirmarea, puteti dubla - in principiu sunt impotriva "dublarilor" - prin depunerea personala la sucursala bancii unde aveti contul sau, daca nu v-o primesc, la sediul lor central.
Nu stiu nimic despre dvs., de aceea va atentionez ca, o scrisoare formulata clar, energic, scrisa frumos, aranjata in pagina, fara greseli de ortografie, permite partii adverse o prima evaluare a dvs. si de aici gradul de seriozitate pe care o sa vi-l acorde. De aceea am spus "stiutul" care, daca nu-l detii, aici intervine avocatul; [editat]
Si daca tot va retin banii: justitia! In justitie este greu pana incepeti. O sa ramaneti surprinsa cat de usor se castiga cand ai dreptate.