avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto - Curtea europeana
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto - Curtea europeana

In luna 12 / 2010 fostul proprietar a cumparat un autoturism vw passat neinmatriculat din Germania urmand a fi inmatriculat in Romania tot in luna 12 / 2010. Acesta a achitat taxa de poluare in valoare de 1 770 Ron dar a dat statul in judecata si i s-au restituit banii. In luna 06 / 2013 acesta mi-a vandut dreptul de proprietate asupra autoturismului vw passat mentionand ca a fost recuperata taxa de poulare, eu fiind obligat sa achit timbrul de mediu pentru a o inmatricula pe numele meu in valoare de 800 euro cu toate ca masina era deja inmatriculata in Romania. Avand in vedere hotararea Curtii europene pot da statul in judecata pentru a mi se restitui taxa ? Va multumesc , cu respect
Cel mai recent răspuns: Radu-Nicusor , utilizator 12:44, 14 Februarie 2014
Citat din presa de azi : Curtea de Justiţie a Uniunii Europene [CJUE] a decis pe 3 februarie a.c. că taxa auto adoptată în 2012 [e vorba de legea 9/2012] încalcă legislaţia europeană. Curtea a constatat că taxa auto din 2012 ”descurajează punerea în circulaţie a unor vehicule de ocazie cumpărate din alte state membre”.

Cum ati platit timbru de mediu, adica vi s-au aplicat prevederile OUG 9/2013, mai trebuie sa asteptati. Stirea de mai sus se refera la un act din 2012. S-au castigat procese si impotriva timbrului de mediu, dar au fost cazuri rare, bazate mai mult pe procedura, nu pe fond. Asteptati, CJUE a fost sesizata de CAB (curtea de apel Bucurestui) sa se pronunte asupra legalitatii ordonantei lui ponta (OUG 9/2013).
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
DlGoe, utilizator
am inteles, va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se recupereaza sau nu taxa axchitata cu titlu de timbru de mediu ? Roland Mindrila Roland Mindrila Se recupereaza sau nu taxa axchitata cu titlu de timbru de mediu ? Daca aveti pronuntari sub incidenta LEGII 9/2013 PRIVIND TIMBRUL DE MEDIU va rog sa ne ... (vezi toată discuția)
Cjue si taxa de poluare Cornel  Vasile Cornel Vasile Taxa auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu LISA2000 LISA2000 Buna ziua! Taxa de mediu (taxa auto),achitata in anul 2014 mai poate fi recuperata? Multumesc! (vezi toată discuția)