In luna 12 / 2010 fostul proprietar a cumparat un autoturism vw passat neinmatriculat din Germania urmand a fi inmatriculat in Romania tot in luna 12 / 2010. Acesta a achitat taxa de poluare in valoare de 1 770 Ron dar a dat statul in judecata si i s-au restituit banii. In luna 06 / 2013 acesta mi-a vandut dreptul de proprietate asupra autoturismului vw passat mentionand ca a fost recuperata taxa de poulare, eu fiind obligat sa achit timbrul de mediu pentru a o inmatricula pe numele meu in valoare de 800 euro cu toate ca masina era deja inmatriculata in Romania. Avand in vedere hotararea Curtii europene pot da statul in judecata pentru a mi se restitui taxa ? Va multumesc , cu respect
Citat din presa de azi : Curtea de Justiţie a Uniunii Europene [CJUE] a decis pe 3 februarie a.c. că taxa auto adoptată în 2012 [e vorba de legea 9/2012] încalcă legislaţia europeană. Curtea a constatat că taxa auto din 2012 ”descurajează punerea în circulaţie a unor vehicule de ocazie cumpărate din alte state membre”.
Cum ati platit timbru de mediu, adica vi s-au aplicat prevederile OUG 9/2013, mai trebuie sa asteptati. Stirea de mai sus se refera la un act din 2012. S-au castigat procese si impotriva timbrului de mediu, dar au fost cazuri rare, bazate mai mult pe procedura, nu pe fond. Asteptati, CJUE a fost sesizata de CAB (curtea de apel Bucurestui) sa se pronunte asupra legalitatii ordonantei lui ponta (OUG 9/2013).