avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de masina

Buna ziua,In urma cu 1 an si 7 luni am accidentat pe cineva cu masina pe trecerea de pietoni.Am ajuns la spital si in urma tomogralufui si a altor analize s a ajuns la concluzia ca este ok.Fiind Sambata acesta la cererea lui a ramas in spital ptr investigatii pana Luni.Permisul mi a fost suspendat pana in momentul.In luna Decembrie am fost citati la politie ptr rezolvarea dosarului.Partea vatamata acum are pretentii financiare.Conform codului penal exista vreo rezolvare fara ai platii ceva victimei.Situatia financiara din pacate nu imi permite achitarea sumei pe care el o cere.Va multumesc frumos!!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:30, 14 Februarie 2014
Daunele materiale si morale se achita de catre asiguratorul RCA, bineinteles daca aveati o asigurare RCA in termen de valabilitate la data producerii accidentului. Daca nu aveati. veti plati din "buzunarul" propriu.
Aveati obligatia sa avizati asiguratorul RCA despre producerea accidentului. L-ati anuntat ca ati produs accident de care va faceti vinovat?
Partea vatamata a depus plangere la politie in termen de 2 luni de la data producerii accidentului in care sa fi solicitat daune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata spitalizarii victimelor din accident rutier sandyy sandyy Am avut un accident rutier in decembrie 2008 soldat cu o victima, am reparat masinile implicate pe asigurarea mea RCA si CASCO, fiind considerata vinovata, am ... (vezi toată discuția)
In legatura cu accidentul Rnutzu Rnutzu Am postat acum cateva zile un articol tot in acest forum despre un accident auto la care am luat parte ( ... (vezi toată discuția)
Accident cu vătămare corporală. cât trebuie să plătească șoferul vinovat? Emitza Emitza Cât trebuie să plătească un șofer care se declara vinovat într un accident rutier în urma căruia a rezultat o victimă cu fracturi și entorsă la ... (vezi toată discuția)