avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsuri in gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsuri in gestiune

Buna ziua,

Lucrez ca administrator intr-o firma de retail, si am gasit lipsuri in gestiune de la luna la luna in urma efectuarii inventarului.
Marfa in vorba a fost receptionata in luna noiembrie , luna urmatoare in decembrie marfa a fos in regula dupa inventariere. Luna ianuarie am gasit minus 2 buc. dintr-unul dintre repere la care nu gasesc explicatie, si in aceasta luna am gasit mai multe repere la care tot nu pot gasii explicatii.

Conducerea firmei a tras concluzia ca eu sunt principalul vinovat deoarece eu raspund in principiu de gestiune, puteti sa imi spuneti daca firma are dreptul de a ma da in judecata doar din lipsa unui vinovat clar pentru sustragere de bunuri ?
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:39, 16 Februarie 2014
Chiar daca va actioneaza in instanta, angajatorul va trebui sa dovedeasca ca dvs sunteti cel care a cauzat prejudiciul respectiv.

Cand ati descoperit lipsa in gestiune , ati informat conducerea?
Da de fie care data am informat conducerea cand am gasit diferente de stoc.

Ceea ce ma deranjeaza cel mai mult este faptul ca acum considera ca nu am efectuat inventarul corect ...

Dar practic nu are sens in depozt mai au acces inca 15 persoane in afara de mine, locul nu este supravecgheat video si 3 persoane au plecat din gestiune din data de cand a fost efectuat penultimul inventar.
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
Szabi86, utilizator
1. Daca masura in care s-a contribuit la producerea pagubei nu poate fi determinata, raspunderea fiecaruia se stabileste proportional cu salariul sau net de la data constatarii pagubei si, atunci cand este cazul, si in functie de timpul efectiv lucrat de la ultimul sau inventar.

2. Daca aveti dovezi ca ati informat conducerea cu privire la existenta unor lipsuri la inventar, atunci in cazul unei actiuni in instanta le puteti folosi cu brio.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune/garantie directori magazine Mihaltan Andrei Mihaltan Andrei Buna ziua, As avea o intrebare legata de gestiunea si garantia pt un director de magazin. Ce se poate intampla in cazul in care unui director de magazion i ... (vezi toată discuția)
Lipsuri imputabile in gestiune rin rin In ordinul 2861/2009 se vorbeste despre \\"lipsuri imputabile in gestiune\\". Care este definitia lipsurilor imputabile si ce procedura se urmeaza dupa ... (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)