avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Ce facem in aceasta situatie?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Ce facem in aceasta situatie?

Caz concret.
Trimit invitatia de mediere cu datele primate de la solicitant. date corecte confirmate telefonic de invitat in momentul in care am luat legatura cu acesta. Invitatul mi -a spus a nu o sa mearga la posta sa ridice invitatia, dar imi spune telefonic ca refuza mediere, doar ca nu imi transmite nimic in scris. Plicul se mai intoarece si fara confirmare......in concluzie cum pot face dovada primirii invitatiei/textului, cand eu clar am vb cu persaona in cauza si aceasta a luat de cunostiinta de tot.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:09, 19 Februarie 2014
faceti un proces verbal cu data , ora in care ati vorbit la telefon cu invitatul (puteti atasa si listingul cu covorbirile de la operatorul de telefonie )dupa care intocmiti si inmanati procesul verbal de informare solicitantului(dupa cea de-a doua invitatie )in 15 zile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Pătruțescu Î Dan Î.I, Mediator
da..asa am facut bendy si am si transmis a doua invitatie. oare e suficient pentru instanta. cu lista de la operatorul de telefonie mobila e mai greu cred sa o obtin pt ca am vb de pe o cartela reincarcabila si nu de pe abonament.
In lipsa confirmarii dovada transmiterii se poate face si cu factura eliberata de oficiul postal . Pe ea sunt inscrise atat destinatarul cat si expeditorul. Ca masura asiguratorie, tot pe baza facturii poti solicita la oficiul postal o dovada a indeplinirii procedurii (e vina lor ca nu a fost returnata confirmarea si vor reconstitui traseu). Dureaza 30 de zile.
Pentru instanta ar trebui sa fie suficienta semnatura mediatorului pe procesul verbal in care se mentioneaza ca invitatia s-a intors fara a fi primita de parte.
bpcs a scris:

In lipsa confirmarii dovada transmiterii se poate face si cu factura eliberata de oficiul postal . Pe ea sunt inscrise atat destinatarul cat si expeditorul.


Asa procedez si eu, mai ales ca exista situatii in care plicul neridicat de destinatar se intoarce mult dupa data sedintei de informare. In plus, atasez o copie xerox a plicului (fata/verso) revenit la expeditor, chiar ulterior, daca nu il am la momentul informarii. Plicul, chiar fara confirmare, are o serie de stampile si mentiuni ale lucratorilor postali. O a doua invitatie, daca nu va fi nici ea ridicata de invitat, se va intoarce mult dupa termenul de 15 zile permis de lege, uneori nici nu are sens sa o transmit.

Ca parere personala: avand in vedere ca o buna parte dintre cei cu care veti veni in contact ca mediator nu sunt de buna credinta, e bine sa va luati masuri de precautie. Eu nu as fi telefonat sa verific datele de contact, mai ales ca obligatia furnizarii acestora revine celui care solicita informarea. Sigur ca telefonul, daca il cunoasteti, este un pas necesar si chiar obligatoriu, dar el este "contraindicat" daca pune in garda o eventuala persoana care ar vrea sa zadarniceasca eforturile mediatorului si sa pretinda ulterior ca nu a primit invitatia. Deci as fi telefonat, insa nu anterior expedierii invitatiei, ci dupa un numar de zile. De asemenea, mai sigura este expedierea prin firma de curierat, pentru ca se intampla mai rar ca un destinatar sa refuze sa preia un plic in astfel de conditii. Sistemul de tracking al firmelor de curierat indica si motivele pentru care livrarile esueaza, asa ca ati fi avut o dovada in plus, daca se intampla totusi acest lucru.

Instanta nu se va obosi sa verifice dovezile de transmitere decat daca paratul ar ridica exceptia neindeplinirii procedurii obligatorii privind informarea. Chiar si in acest caz, copia dupa factura, eventual dupa plic (nu neaparat), ar trebui sa fie suficiente. Si eu sunt de aceeasi parere cu @bpcs: daca in procesul verbal este consemnat ca invitatul nu s-a prezentat pentru ca nu a ridicat plicul cu invitatia si a refuzat telefonic medierea, nu exista probleme.
va multumesc!!

Alte discuții în legătură

Procedura invitatie la sedinta de informare Birou de Mediator - Luana Nistea Birou de Mediator - Luana Nistea Ce parere aveti despre urmatoarea situatie: Reclamantul este obligat sa parcurga procedura de informare. Ar fi in regula daca reclamantul ar trimite, in ... (vezi toată discuția)
Invitatie la mediere ContSters22096 ContSters22096 am primit o invitatie la mediere, care nu este insa datata, semnata sau stampilata. invitatia a fost trimisa de asociatia centrului de mediere din Craiova e ... (vezi toată discuția)
Mediere, a 2-a invitatie ddena ddena Buna ziua Situatia este urmatoarea(vreau sa fiu cat mai scurta sa nu va retin mult) O doamna mediatoare a incheiat proces verbal de informare specificand ... (vezi toată discuția)