avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poate fi executat sotul pentru creditul meu dinainte ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poate fi executat sotul pentru creditul meu dinainte de casatorie?

Buna ziua,

In 2008 am facut un credit de nevoi personale fara girant, doar cu adeverinta de serviciu. In 2009 m-am casatorit. Am platit ratele pana in 2012. Am ramas fara serviciu si nu am mai reusit sa platesc. Nu am nici un bun pe numele meu, nici un venit propriu. Intrebarea mea este daca sotul poate fi executat pentru vreun bun al sau propriu sau pentru vreun bun pe care l-ar putea achiziona in viitor.
Mentionez ca in acest moment creditul a fost preluat de o firma de recuperari.
Va multumesc,
Andrada
Cel mai recent răspuns: Alexandru2013 , utilizator 19:47, 2 Februarie 2020
Nu. Doar dvs, puteti fi "urmarita" ptr recupearea creditului.
Sotul nu raspunde cu veniturile sau bunurile lui pt creditul dvs, insa daca sunteti sub regimul comunitatii legale de bunuri si sotul va achizitiona bunuri chiar si numai pe numele lui, acestea sunt comune ale ambilor soti, iar creditorul poate cere partajul acestora pt a executa silit lotul dvs.
chiar daca este creditul meu, facut inainte de casatorie? daca sotul nu este de acord sa vanda un bun pentru a putea fi impartit ? nu este dreptul lui de a nu fi de acord cu asta?
Multumesc pentru raspunsuri.
Ce inseamna "insa daca sunteti sub regimul comunitatii legale de bunuri si sotul va achizitiona bunuri chiar si numai pe numele lui, acestea sunt comune ale ambilor soti" ? Am specificat clar ca suntem casatoriti. La asta va referiti?

In aceeasi situatie sunt si eu si v-as ruga sa-mi spuneti daca poate fi executat viitorul sot pentru creditul meu. In 2009 am luat un credit, am ramas fara servici si in 2013 nu l-am mai putut plati. In prezent am minimul pe economie. Primesc somatii de la banca cu soldul de un an de zile, nu stiu ce pasi vor fi din partea lor dar eu urmez sa ma casatoresc luna viitoare. Sotul meu are o casa mostenita de la parinti, in urma succesiunii dupa tatal decedat, fiind singurul mostenitor pe casa (mama lui a cedat partea ei in favoarea lui). Intrebarea este daca poate executa banca, casa mostenita de el. Mentionez ca nu-mi voi schimba numele caci am inteles ca trebuie sa ma duc la banca si sa schimb contractul si nu-mi doresc asta. Ce este de facut? Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)
Prima casa popescubianca popescubianca Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca am achizitionat o locuinta prin prima casa in 2010, iar acum viitorul sot va ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar tinatinatina tinatinatina Buna ziua,am o intrebare:m am casatorit de cateva luni,actualul meu sot ,a mai fost casatorit si a divortat acum doi ani,cu fosta sotie a avut o locuinta ... (vezi toată discuția)