avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 1. Cum se procedeaza daca vreau sa ma casatoresc si sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

1. Cum se procedeaza daca vreau sa ma casatoresc si sa treaca ...

1. Cum se procedeaza daca vreau sa ma casatoresc si sa treaca sotul o casa prin credit si pe numele meu? Trebuie sa mergem inainte la notar pt a incheia o conventie de casatorie in care sa se precizeze asta? Inainte de asta trb sa anunt banca? Multumesc

2. O intrebare diferita: Daca nu suntem casatoriti si are casa lui, dar dovedesc ca i-am dat bani pt avans si am cumparat mobila din casa, pot beneficia de ceva in caz de ceva?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:47, 3 Mai 2021
1. In primul rand ar trebui să obtineti acordul băncii pentru schimbarea regimului matrimonial, iar ulterior să încheiati la notar o convenție matrimonială de comunitate convențională.

2. Aveți un drept de creanta. Pe baza dovezilor pe care le dețineți, puteti recupera cheltuielile, în instanță, la partaj.
La pct 2, chiar daca s-ar intampla ceva cu el si ar fi vorba despre partaj cu rude? Ideea e ca ap este prin credit si ar inseamna sa ia banca ce e al ei si eu avansul si investitia pe care am dat-o.
Ce pot face rudele care se aleg cu un credit ipotecar?

raluk0207 a scris:

1. In primul rand ar trebui să obtineti acordul băncii pentru schimbarea regimului matrimonial, iar ulterior să încheiati la notar o convenție matrimonială de comunitate convențională.

2. Aveți un drept de creanta. Pe baza dovezilor pe care le dețineți, puteti recupera cheltuielile, în instanță, la partaj.

Păi creditul va fi preluat si suportat de moștenitori, proporțional cu cota ce revine fiecăruia.
Adica de dvs si de rudele sotului.
Ce vor face rudele....depinde de ce solicita la momentul respectiv.
Dvs nu schimbati, ci adoptați la casatorie regimul comunitatii conventionale, incheiati inainte de casatoriei conventia prin care atat casa cat si creditul, devin comune. Primul drum e la banca sa vedeti ce pretentii au pt a incheia act aditional pt credit si acord pt înstrăinare a casei.

Daca faceti un copil pana pateste sotul ceva, rudele nu mai moștenesc.
Daca ar fi sa moștenească, in masa succesorala, întra jumatate din casa si jumatate din ce a ramas de plata la banca la data decesului. Ei pot renunta la mostenire daca nu ii avantajează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare proprietar apartament bdgabi bdgabi Buna ziua Am achizitionat un apartament prin prima casa. Intre timp, m-am casatorit si as vrea ca si sotul sa fie trecut ca si proprietar avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita sot monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.In 3 saptamani am nunta si viitorul sot are un apartament achizitionat prin programul prima casa.Eu am un credit de nevoi personale la aceiasi ... (vezi toată discuția)
Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală ... majestik majestik Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală la care mi-a atras atenția și notarul,am lăsat acea casă în regimul matrimonial cu bunuri ... (vezi toată discuția)