Buna ziua.In 3 saptamani am nunta si viitorul sot are un apartament achizitionat prin programul prima casa.Eu am un credit de nevoi personale la aceiasi banca.La starea civila ne solicita declaratie notariala in care sa mentionam daca suntem cu bunurile la comun sau nu.Dupa nunta daca sotul achita apartamentul integral, suntem cu bunurile la comun si eu ajung in imposibilitate de plata a creditului meu, poate banca sa ne ia apartamentul din cauza mea? multumesc
Daca adoptati regimul comunitatii conventionale, adica ce e al sotului inainte de casatorie va fi si al dvs, da se poate intampla asta, sa se ajunga la casa insa numai dupa ce creditorul cere partajul bunurilor.
Daca adoptati regimul comunitatii legale, casa nu mai e in pericol pt ca va ramane bunul propriu al sotului pt ca e cumparat inainte de casatorie, iar bunuri comune sunt numai acelea cumparate din bani comuni in timpul casatoriei.
Puteti schimba regimul ales dupa un an de la casatorie.
Daca suma datorata nu e f mare, mai bine incercati sa-l platiti, pt dvs e mai avantajos sa alegeti regimul comunitatii conventionale.
Pt alt regim ales in afara de cel al comunitatii legale, veti merge si la notariat pt a incheia o conventie matrimoniala ( care va costa)
Contract
VioletaC
Buna ziua!Vreau sa va cer sfatul in urmatorea problema.Vreau sa ma casatoresc cu o persoana.Persoana respectiva are un apartament si o casa la tara.In schimbul ... (vezi toată discuția)