avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contract
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contract

Buna ziua!Vreau sa va cer sfatul in urmatorea problema.Vreau sa ma casatoresc cu o persoana.Persoana respectiva are un apartament si o casa la tara.In schimbul casatoriei si a nasterii unui copil respectivul imi ofera jumatate din apartament si jumatate din casa de la tara.Ce fel de act ar trebui sa fac (vanzare/cumparare,donatie,etc)cu respectivul ca sa nu imi fac griji ca ulterior va venii el sau cineva din familia lui ca sa recupereze jumatatea din imobilele respective.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:16, 18 Septembrie 2015
:confused:

la casatorie va alegeti regimul comunitatii conventionale de bunuri, iar prin conventie, omul aduce in comunitatea de bunuri acele bunuri.
la notar rezolvati problema
Multumesc frumos pentru raspuns.Dar ce fel de contract imi recomandati ca sa am cat de cat o siguranta ca raman cu ceva dupa ce se naste copilui sau ....
Viitorii soţi pot să aleagă un regim matrimonial chiar înainte de încheierea căsătoriei printr-o convenţie matrimonială autentificată la notariat. În momentul încheierii căsătoriei, ei vor prezenta această convenţie matrimonială ofiţerului de stare civilă pentru ca acesta să facă menţiune pe marginea actului de căsătorie

mergeti la notar si ii ziceti ca va veti casatori si ca vreti sa adoptati regimul comunitatii conventionale si sa incheiati o conventie matrimoniala ( asta e contractul) prin care el include in comunitatea de bunuri bunul dobandit inainte de casatorie


Obiectul conventiei matrimoniale Art. 367
In cazul in care se adopta comunitatea conventionala, conventia matrimoniala se poate referi la unul sau mai multe dintre urmatoarele aspecte:
a) inclu)derea in comunitate, in tot ori in parte, a bunurilor dobandite( sau a datoriilor proprii nascute inainte ori dupa incheierea casatoriei.

Continutul declaratiei de casatorie Art. 281
(1) In declaratia de casatorie, viitorii soti vor arata (ca nu exista niciun impediment legal la casatorie si vor mentiona numele de familie pe care il vor purta in timpul casatoriei, precum) si regimul matrimonial ales.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prenupțial / bunurile de dinainte de căsătorie Hapciu1 Hapciu1 Buna ziua. Bunurile obtinute inainte de casatorie, vor deveni bun comun dupa casatorie? Exista vreo lege care stipuleaza aceste lucruri? Multumesc (vezi toată discuția)
Prima casa popescubianca popescubianca Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca am achizitionat o locuinta prin prima casa in 2010, iar acum viitorul sot va ... (vezi toată discuția)
Act de partaj voluntar Lentian Lentian Intre mama si cei doi fii a fost facut un act de partaj voluntar avand ca obiect un imobil constituit din casa de locuit si teren aferent . Copartajantii au ... (vezi toată discuția)