1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau staudenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
2. Chiar daca ati putea sa platiti din urma contributiile la stat asta nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
3. Spuneti care este data prezumata a nasterii copilului si ce statut aveti in cele 12 luni anterioare, poate va incadrati in prevederile legale.
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Buna ziua.Eu am fost in somaj din noiembrie 2013 pana in mai 2014, timp in care am urmat si cursuri de specializare pana in iunie.Pana in oct anul acesta am avut continuare la somaj, fara indemnizatie.Angajata sunt doar din noiembrie, luna trecuta.Cele 12 luni lucrate pot fi cu cele 9 luni de sarcina?
1. Perioada de somaj indemnizat este perioada eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
2. Nu inteleg ce inseamna "continuare la somaj fara indemnizatie".
3. Daca nu ati mai avut indemnizatie de somaj din una mai 2013 si v-ati angajat cu luna noiembrie, atunci, la acaesta data nu indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
4. Spuneti data prezumata a nasterii copilului si ce statut aveti in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
Buna ziua, am revenit cu o alta problema cu care ma confrunt in prezent.La firma unde lucrez sunt angajata din nov 2014.Intelegerea a fost in prima luna contract la 4 ore si 900 lei, program de 12-13 ore, o zi si o zi, iar din a doua luna contract la 8 ore, si salar marit.Bineinteles ca nu s-a mai intamplat sa se modifice nici salarul nici contractul.In prezent sunt insarcinata.Dupa o saptamana dupa ce am instiintat angajatorul, mi-a spus ca nu ma mai poate plati, si sa vin doar la 4 ore, cum mi-e contractul.Dar la aceste 4 ore pe contract imi scrie 450 lei salar, dar dansu imi da doar 300 si ceva de lei, calculand dupa cei 900 ce ii luam, explicandu-mi ca nu am cum sa iau cei 450 lei, pt ca nu lucrez jumatate din cele 12-13 ore.Va rog din suflet sa imi spuneti ce as putea face, sa nu isi bata joc de mine chiar asa.Multumesc