avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca despagupirea reprezentand cheltuieli de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca despagupirea reprezentand cheltuieli de spitalizare pentru un spital in cazul unui accident de circulatie se poate face pe baza politei rca

Sotia mea a fost implicata intr-un eveniment rutier pe raza unei localitati,in data de 31.12.2013 ,speta fiind astfel:aceasta a parcat autoturismul pe marginea unui drum public,intr-o parcare amenajata ,iar cand a vrut sa coboare din autoturism a deschis portiera stanga fata si o biciclista a intrat cu bicicleta in portiera ,in urma impactului cu usa autoturismului biciclista a avut vatamari corporale,acesteia fiindu-i acordate primele ingrijiri medicale la spitalul municipal pe raza careia s-a produs evenimentul rutier,dupa care la cateva ore,in aceeasi zi victima a fost transportata la un alt spital judetean unde a fost operata si a fost spitalizata 10 zile.
In data de 14.02.2014 am primit prin posta o adresa de la spitalul municipal in care victima a stat cateva ore ,iar din adresa rezulta ca sotia mea trebuie sa plateasca intr-un cont o anumita suma care reprezinta cheltuieli de spitalizare cu victima,iar daca nu plateste o va actiona in instanta.
Avem polita RCA pt.autoturism -se poate face despagubirea cu spitalizarea in baza acesteia?------Ce ar trebui sa facem daca se poate?
Daca primim vreo adresa si de la al doilea spital judetean unde a stat victima 10 zile se poate face despagubirea tot cu aceeasi polita rca ?
Va multumim
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:46, 16 Februarie 2014
Raspunsul este afirmativ, asigurarea RCA acopera cheltuielile de spitalizare.
Mergeti cu victima la asigurator si deschideti dosar de dauna.
Asigurarea va acoperi cheltuielile la ambele spitale, trebuie sa informati asiguratorul despre acst lucru.

Mergeti si la spital si informati departamentul contabilitate despre faptul ca suma va fi achitata de catre asigurator.

Daca fac pe nebunii si va ameninta cu instanta de judecata le spuneti sa isi bage mintile in cap ptr ca in cazul in care inainteaza actiune in instanta oricum veti chema asiguratorul in garantie si nu obtin altceva decat lungirea termenului pana cand vor fi despagubiti.

Ce suma v-au solicitat cei de la primul spital? Acordarea ajutorului de urgenta este gratuita si numai in cazul in care victima ramanea internata va pot solicita cheltuieli de spitalizare. Mai indreptatiti sunt cei de la al 2 la spital unde a fost operata si spitalizata.
Daca "evenimentul rutier" a fost materializat printr-un document oficial(p,v, politie) in care vinovat este sotia, facandu-se si dovada asigurarii RCA, toate cheltuielile sunt acoperite de asigurator.
Daca nu s-a facut deschiderea unui dosar de dauna de catre persoana vatamata, in baza politei RCA, faceti dv. avizarea daunei la asigurator iar in caz de chemare in judecata, chemati in garantie asiguratorul prezentand dovada (polita RCA).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca ingrid badea ingrid badea politele rca acopera si cheltuielile de spitalizare rezultatea in urma ingrijilor medicale acordate victimelor din accidente rutiere? vinovatul de producerea ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizari mihai82 mihai82 Am avut un accident de masina in urma caruia soferul masini cu care mam ciocnit o fost grav ranit . Ma dat in judecata si in sentinta scrie asa \" In baza ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizare victima in urma unui accident rutier GheAndreea GheAndreea Buna seara. In urma unui accident rutier, victima a fost despagubita de catre firma de asigurare a masini, dar acum dupa 3 ani am primit o citatie precum ca ... (vezi toată discuția)