avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repunere in drepturi dupa hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repunere in drepturi dupa hotarare judecatoreasca

Buna ziua,
am fost concediata in urma cu aproape 4 ani dintr-o unitate medicala printr-o concediere colectiva.A urmat un proces care s-a terminat printr-o rezolutie favorabila fostilor angajati.In urma hotararii judecatoresti definitive,am obtinut anularea deciziei de concediere si toate drepturile pe care le-as fi avut daca as fi ramas angajata sa se puna in executare.Am fost repusa pe functie si drepturile salariale din urma urmand dupa calculele lor sa mi se restituie in transe pe parcursul a 5 ani,daca nu contest la executor.Ma intereseaza care este procedura de trecere a vechimii din acesti ani in ReviSal,pentru ca mi s-a spus ca dureaza si ca in timp se va rezolva,dar amanunte nu mi s-au dat si mi-e teama ca voi ramane pe dinafara cu aceasta vechime.Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Lorenza , utilizator 16:11, 25 Martie 2015
trebuie sa-i executati.pentru ca sunt obligati sa va plateasca toti banii odata.
Art.16 alin.4 C.mun., prevede ca, munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

REVISAL-ul nu constitutie diovada vechimii in munca. Dovada vechimii in munca , dupa 01.01.2011, se face cu adeverinta de vechime eliberata de catre angajator.

La data reintegrarii efectuve in functie, trebuia sa se completeze si sa se tranmsita REVISAL-ul privind anularea incetarii c.i.m. in baza hotararii judecatoresti.
Pentru a verifica daca s-a facut asa ceva, solicitati in scris angajatorului un extras REVISAL.
IN caz de refuz, depuneti o sesizare la ITM>
Multumesc pentru raspunsuri.Am fost repusa pe post dar in alta localitate decat cea in care am avut postul initial.Ma gandeam ca daca-i execut,cu prima ocazie ma vor concedia din nou.
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2014
Lorenza, utilizator
Aveti grija ca dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului.
Multumesc mult si pentru acest raspuns.

Alte discuții în legătură

Plata drepturilor salariale castigate in instanta Cecilia-S Cecilia-S Cum se face plata unor drepturi salariale castigate in instanta prin hotarare definitiva si irevocabila din 1 aprilie 2014. Mentionez ca lucrez in institutie ... (vezi toată discuția)
Interpretarea articol din lege Ilinca1958 Ilinca1958 Buna ziua, Va rog tare mult sa ma lamuriti in ceea ce priveste modul de interpretare a urmatorului articol din OUG 83/20014 [i][b]Art. 34. - (1) Plata ... (vezi toată discuția)
Plata dobanzi invatamant-esalonare daca procesul e pronuntat in dec.2014??? auralore auralore Avem castigat procesul pentru acordarea dobanzii legale pentru hot.judecat.ce au fost esalonate pe 5 ani. Pronuntarea hotararii aste in decembrie 2014. In ... (vezi toată discuția)