am trecut din gradul 2 invaliditate in gradul 3. desii am iesit la pensie in 2005, si am trecut prin recalculari, in decizia noua mi s-a aplicat stagiul de cotizare de 30 de ani, ca si cum am iesit la pensie pe legea 263/2010. Am contestat pe motiv ca au incalcat art 173 din l263 si art 3 alin 1 lit n si art 132din hg 257/2011. casa de pensii a mai zice cca data inscrierii la pensie e 2013 , nu 2005 cind am iesit la pensie.am dreptate?
dar si pe decizie scrie decizie de modificare nu inscriere noua si atunci ce rost mai are prevedera art 173 -Pensia.......se recalculează potrivit prezentei legi, cu păstrarea condiţiilor existente la data deciziei iniţiale.? pai atunci cum se pastreaza stagiul din 2005? aplicindul pe cel din 2012/ ceva nu e in regula ce au pastrat de la decizia initiala , din 2005?
Art. 51. – În sistemul public de pensii se acordă următoarele categorii de pensii:
a) pensia pentru limită de vârstă;
b) pensia anticipată;
c) pensia anticipată parţială;
d) pensia de invaliditate;
e) pensia de urmaş
LEGEA SPUNE -PENSIE DE INVALIDITATE. era corect ce spunea gabi 50,
daca spunea: d) pensie de invaliditate grad 3
e) pensie de invaliditate grad 2
f) pensie de invaliditate grad 1
asa / ubi lex non distiquit ,nec nos distinquere debemus
dreptul la pensie de invaliditate se deschide o singura data . gradele 1 , 2 sau 3 sunt doar revizuiri ale capacitatii de munca ( art. 69 )
Mare problema
amunra
VA ROG LAMURITI-MA
IN decembrie 2005 AM IESIT LA PENIE DE INVALIDITATE GRAD 3.
-IN 2009 AM FOST TRECUT IN GRAD 2.
.- IN 2012 AM FOST TRECUT DIN ... (vezi toată discuția)