avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Rugaminte
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Rugaminte

am trecut din gradul 2 invaliditate in gradul 3. desii am iesit la pensie in 2005, si am trecut prin recalculari, in decizia noua mi s-a aplicat stagiul de cotizare de 30 de ani, ca si cum am iesit la pensie pe legea 263/2010. Am contestat pe motiv ca au incalcat art 173 din l263 si art 3 alin 1 lit n si art 132din hg 257/2011. casa de pensii a mai zice cca data inscrierii la pensie e 2013 , nu 2005 cind am iesit la pensie.am dreptate?
Cel mai recent răspuns: amunra , utilizator 00:47, 28 Iulie 2014
Deschiderea dreptului la pensie de invaliditate gr. III e 2013. Casa de pensii are dreptate.
dar si pe decizie scrie decizie de modificare nu inscriere noua si atunci ce rost mai are prevedera art 173 -Pensia.......se recalculează potrivit prezentei legi, cu păstrarea condiţiilor existente la data deciziei iniţiale.? pai atunci cum se pastreaza stagiul din 2005? aplicindul pe cel din 2012/ ceva nu e in regula ce au pastrat de la decizia initiala , din 2005?
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
amunra, utilizator
Art. 51. – În sistemul public de pensii se acordă următoarele categorii de pensii:
a) pensia pentru limită de vârstă;
b) pensia anticipată;
c) pensia anticipată parţială;
d) pensia de invaliditate;
e) pensia de urmaş
LEGEA SPUNE -PENSIE DE INVALIDITATE. era corect ce spunea gabi 50,
daca spunea: d) pensie de invaliditate grad 3
e) pensie de invaliditate grad 2
f) pensie de invaliditate grad 1
asa / ubi lex non distiquit ,nec nos distinquere debemus
dreptul la pensie de invaliditate se deschide o singura data . gradele 1 , 2 sau 3 sunt doar revizuiri ale capacitatii de munca ( art. 69 )
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
amunra, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mare problema amunra amunra VA ROG LAMURITI-MA IN decembrie 2005 AM IESIT LA PENIE DE INVALIDITATE GRAD 3. -IN 2009 AM FOST TRECUT IN GRAD 2. .- IN 2012 AM FOST TRECUT DIN ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariul dana manea dana manea Se mai poate cumula pensia cu salariul in sectorul bugetar? (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate grad 2 poate cumula venituri obtinute din inchirierea unei garsionere? dya_dia dya_dia Buna ziua! Pensia de boala grad 2 poate cumula venituri obtinute din inchirierea unei garsionere? Ce alte venituri pot fi cumulate si care este articolul de ... (vezi toată discuția)