in ian 2009 am imprumutat unei persoane suma de 3000 ron pe care tb sa mi-o inapoieze in luna febr 2009. acestea au fost consemnate intr-un act sub semnatura privata scris de mana de catre cel imprumutat..in plus acesta a precizat ca constutuie drept garantie automobilul care era insa proprietatea sotiei, mentionand ca mi-a predat talonul.
avand in vedere ca acesta nu are bani/ nu vrea sa-si achiete adatoria cum pot proceda pt recuperarea pagubei?
Venituri saleriale are ? venituri de orice alta natura ?
Daca va veti adresa instantei de judecata , se poate proceda la executarea silita , urmarindu-se , in vederea realizarii creantei , intai veniturile , ulterior bunurile mobile sau imobile.
Nu are relevanta ca actul a fost incheiat sub semnatura privata.
pt procedura cu instanta in afara de actul sub semnatura privata mai sunt necesare si alte acte ?
e necesara vro procedura prealabila?
in instanta pot cere dobanda legala pt suma pe care o am de recuperat din momentul introducerii act avnd in vedre ca ac ar putea dura mai mult de un an?
Actiunea are ca obiect restituirea imprumutului , cu daune interese moratorii , pentru executarea culpabila , cu intarziere , a obligatiei ce -i ingumba imprumatatului.
Imprumut
anisiaileana
va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana ... (vezi toată discuția)
Imprumut notar
ionutt50
Buna ziua.Am imprumutat cu contract la notar un prieten pentru 30 zile ultima zi find 31 10 2014,acesta nu are bani s-a m-i restituie,in contract se specifica ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut
ramolex
buna seara.
ce forma trebuie sa imbrace un contract de imprumut pentru o suma de bani, imprumut gajat cu un autoturims?
am imprumutat o suma de bani cuiva, ... (vezi toată discuția)