va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana refuza sa-mi dea banii,mai nou cu amenintari,cum k nu -i da cum k n-m ce sa-i fac etc.va rog spuneti-mi care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez,daca o sa-l dau in judecata,care sunt costurile si durata procesului,si daca am sanse sa-mi recuperez banii.multumesc
Ati asteptat cam prea mult timp, daca scadenta era in anul 2005, atunci pina in 2008 aveati posibilitatea sa-l dati in judecata, sa obtineti un titlu executor pe care apoi sa-l executati silit. La aceasta data dreptul la actiune s-a prescris, ca urmare, legal nu mai aveti ce face ( de aceea si atitutinea datornicului...)
E scadent in 2007 ?Atunci termenul de prescriptie nu s-a scurs , daca intr-adevar aceasta e realitatea....
(e incident termenul general de prescriptie de 3 ani )
Chitanta de mana
mistery01ro
Urmeaza sa imprumut pe cineva cu o suma de bani. Am stabilit de comun acord sa incheiam o chitanta de mana intre noi pentru aceasta suma. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)
Certificare imprumut
madd
Buna ziua!
Am imprumutat unei cunostinte o suma de bani si de 3 ani tot incerc sa-i recuperez. Daca il conving sa semneze la notariat o declaratie prin care ... (vezi toată discuția)