avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Micsorare pensie dupa recalculare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Micsorare pensie dupa recalculare

Buna ziua,
am iesit la pensie (pentru limita de varsta) acum 3 ani, iar dupa emiterea deciziei am mai lucrat 6 luni, dar pentru un salariu redus la jumatate (pensionarii erau incadrati cu salariul de baza si nu beneficiau de sporuri). Daca depun cerere de recalculare exista posibilitatea sa mi se micsoreze pensia avand in vedere faptul ca salariul pentru cele 6 luni a fost mult mai mic decat cel avut la data iesirii la pensie, sau lunile lucrate ulterior se vor adauga peste pensia pe care o am deja?
Multumesc frumos pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:46, 18 Februarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Lunile lucrate se vor adauga la vechime. Daca ati iesit la pensie acum 3 ani inseamna ca dreptul s-a deschis pe lg.19. Se poate ca stagiul complet de cotizare sa difere ( si daca e mai mare pe lg. 263 punctajul vi se va imparti la acesta), atunci cele 6 luni lucrate nu stiu daca va vor fi de folos
In mod normal pensia trebuie sa cresca cat de putin.Cu cativa lei.
Raportarea punctajului mediu anual se va face la acelasi stagiu complet,cu care v-ati deschis drepturile la limita de varsta acum 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea oug nr. 209/2008 in instanta maritud maritud am lucrat peste 32 de ani in cond. deosebite si speciale am iesit la pensie pt. limita de virsta la data de 20.12 2010 la 58 de ani datorita OUG ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei iulian_cucu iulian_cucu Buna ziua, Am inteles de la Tv. ca se vor recalcula o parte de pensii.As vrea sa stiu daca am si eu dreptul la recalculare.Va redau mai jos situatia mea:Am ... (vezi toată discuția)
Recalcularea punctului de pensie pentru: grupa i si grupa ii / spor de vechime Marivona Marivona Am doua probleme la care va rog foarte mult sa-mi raspundeti si anume: 1. nu mi s-a recalculat punctajul mediu anual dupa noua lege a pensiilor desi am ... (vezi toată discuția)