avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu complicatii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu complicatii

Buna ziua,
Doresc sa va cer informatii in legagura cu un caz putin mai complicat, tipic romanesc.
In urma cu 1 an si cateva luni masina mea a fost implicata intr-un accident, eu ma aflam in masina pe bacheta din spate intrucat consumasem alcool iar la volan se afla o alta persoana majora dar care nu poseda permis de conducere. Cu noi in masina pe locul din dreapta fata se mai afla o alta persoana minora (16 ani) .
In urma accidentului au fost acrosate 2 masini , eu (posesorul masinii) si soferul am suferit vatamari corporale eu avand 3 zile de spitalizare cu traumatizm cranio-cerebral iar soferul a refuzat internarea dar si-a scos ceritificat medicolegal prin care atesta ca a avut nevoie de 8-9 zile de ingrijiri medicale.
La fata locului s-au deplasat echipaje de la salvare si politie care ne-au gasit afara pe toti ocupantii masinii. Soferul nu a recunoscut ca a fost el la volan , declarand ca eu am fost cel care a condus. Tot in seara accidentului , o persoana pe care nu am recunoscut-o si cu care domnii politisti erau foarte respectuosi , a venit a stat de vorba cu politistii 2 sau 3 minute dupa care a plecat , moment in care toti politistii s-au atintit asupra mea acuzandu-ma de accidentul produs.
La politie soferul a declarat ca eu am fost sofer , martorul care era minor si insotit de mama sa din cate mi-a spus el a declarat ca nu isi aminteste cine era la volan si din alte surse am inteles ca a declarat ca eu am fost intrucat politistii au facut presiuni asupra lui spunandu-i ca daca declara ca nu am fost eu sofer il incadreaza la marturie mincinoasa.
Banuiesc ca ar mai si si cel putin 1 martor mincinos .
Probele de sange din masina au fost ridicate pe o bucatica de vata de aproximativ 2 cm patrati si bagata intr-un plic unde s-a uscat.
La expertiza grupei sanguine pe care am cerut-o si am si efectuat-o la IML Craiova a reiesit ca nu se poate stabili grupa sanguina a sangelui datorita faptului ca lipsesc anumite substante din proba de sange de pe bucatica de vata.
Doresc sa merg pana in panzele albe sa imi demonstrez nevinovatia chit ca ma aleg cu dosar penal pentru incredintarea autoturismului.
Intentionez sa cer expertiza ADN intrucat masina si in prezent se afla in curtea politiei.
Imi puteti spune daca probele de ADN se pot ridica in prezenta mea si a aparatorului ales , sau pot specifica asta , intrucat imi este frica sa nu se faca iar tertipuri pentru a ma scoate pe mine vinovat?
Cat costa prelevarea si compararea probelor ADN ?
Si ce ma mai sfatuiti sa fac pentru a ma putea lupta cu "morile de vant" ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gepetto , utilizator 14:55, 20 Februarie 2014
Cand ati plecat de unde ati plecat nu exista martori care sa confirme cine s-a urcat la volan?

Puteti solicita examinarea cu testul poligraf a dvs. si a martorilor dar este posibil ca martorii sa nu fie de acord.

Se pune intrebarea daca ceilalti ocupanti din masina cunosteau starea in care erati si cat ati baut. Pentru ca este un semn de intrebare de ce o persoana se urca intr-o masina condusa de o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice constienta fiind ca poate fi victima unui accident rutier mai mult sau mai putin grav.
nu exista martori care sa confirme cine s-a urcat la volan

iar semnele de intrebare dispar atata timp cat politistii au fost mituiti .

eu caut o cale prin care sa scot adevarul la iveala dar care sa nu implice politia , ma gandeam sa efectuez o expertiza ADN iar apoi , dupa aflearea rezultatului in cazul in care este favorabil pentru mine sa pot sa le fac plangere penala politistilor corupti pentru instrumentarea gresita a cazului dar si cu ADN-ul imi este frica sa nu inverseze probele tocmai deasta ceream un sfat cum as putea face sau cere ca probele sa fie prelevate in prezenta mea si a avocatului meu .
Avocatul dvs. nu stie cum se procedeaza ptr a va dovedi nevinovatia?

Daca aveti probe ca politistii au fost corupti aveti posibilitatea sa depuneti plangere la DNA.

De unde doriti sa fie prelevata proba de sange si ce considerati ca va demonstra?
Ca persoana respectiva se afla la volan? Greu de dovedit daca nu au existat martori iar cei existenti au declarat cu totul altceva.

Proba cu poligraful trebuie combinata cu alte probe pe care ar trebuie sa le administreze avocatul dvs. ptr a putea fi luat in considerare. De exemplu cum a ajuns respectivul in pozitia de a va conduce masina.
in primul meu post este descris intreg cazul pas cu pas
am specificat faptul ca cel care se afla la volan era acolo datorita faptului ca eu consumasem alcool si nu am mai vrut sa conduc iar el s-a oferit sa faca asta intrucat conducea de mult timp si stia sa conduca.

Referitor la probele de sange , din cate stiu trebuie sa mi se recolteze mie sange , celui care eu il acuz ca a fost la volan si o a treia proba de pe tapiteria masinii mai exact de pe scaunul din fata sau de sub volan acolo unde a curs sange de la sofer.

Avocatul meu m-a indrumat ce sa fac dar eu doresc sa mai cer si parerea altor avocati si situatia financiara nu imi pot permite sa platesc alt avocat pentru obtinerea catorva informatii de aceea am si apleat la acest forum in speranta ca voi intalni pe cineva in domeniu ca sa ma indrume .
Va multumesc
Sangele de pe bancheta din fata nu va demonstra ca persoana respectiva este si cea care s-a aflat la volan in momentul producerii accidentului.
Trebuie facuta si o expertiza tehnica judiciara pentru a demonstra cum a ajuns sangele pe scaunul, dupa ranile suferite de catre ocupantii masinii, modul de imprastiere al sangelui, etc.

Urmele de sange puteau ajunge pe tapiteria scaunului din fata si daca persoana din spate
s-a aplecat peste scaun sau s-a asezat pe scaun dupa iesirea din masina.

Exista un caz celebru de actualitate prin care s-a demonstrat de catre un cunoscut expert legist ca infractiunea respectiva nu s-a produs in locul indicat de catre procurori cu toate ca locuinta ar fi fost plina de sange.

Faptul ca ati avut incredere in persoana care i-ati incredintat masina fiind in cunostinta de cauza ca aceasta nu detinea un permis de conducere s-a intors impotriva dvs..

Alte discuții în legătură

Permisul retinut GudacIonut GudacIonut In noaptea de 16.05.2015,in Orasul Costesti,judetul Arges,am fost somat de un echipaj de politie local sa trag pe dreapta. Consumasem 2 beri , si 2 pahare de ... (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice ( accident grav) adya76 adya76 In urma unui accident soldat cu 2 victime, soferilor ajunsi la spital in stare grava li se recolteaza probe biologice. In urma acestui test se urmareste doar ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa fi fost schimbate problele la iml? xxlboy xxlboy Buna ziua/seara, o sa va povestesc pe scurt intamplarea mea... Conduceam un autoturism, am facut un accident, am fost testat cu aparatul etilotest, in aerul ... (vezi toată discuția)