Sunt fiul din prima casatorie, al mamei , decedate de curand.Deoarece este foarte posibil sa nu fiu chemat la dezbaterea succesiunii de catre fratii din a 2-a casatorie a mamei, locuind in orase diferite, ce masura asiguratorie trebuie sa iau , pentru a evita o asemenea situarie ?
Deasemeni, care este procedura pentru a putea dovedi ca sunt fiul ei, avand nume de familie diferite.Posed numai actul meu de nastere, unde mama este mentionata cu numele de familie al tatalui meu , decedat si acesta .Mi-ar fi necesar fie actul lor de casatorie (in anul 1936) sau cel de divort (anul 1945) Se ocupa notarul care efectueaza dezbaterea succesiunii cu obtinerea unui asemenea act , sau trebuie sa trebuie sa ma ocup eu ?
Cu multumiri anticipate
Solicitaţi dumneavoastră dezbaterea succesiunii la orice notar de la ultimul domiciliu al defunctei. Dacă există un dosar pe ropul altui notar, cel căruia vă adresaţi vă va anunţa asupra acestui fapt.
Calitatea de fiu o dovediţi cu actele de stare civilă. Puteţi solicita primăriei locului unde s-a încheiat căsătoria un extras pentru informare. Acelaşi lucru îl poate face notarul care va dezbate succesiunea.
Mostenire
Cris2005
Va rog, cine imi poate da o mana de ajutor ( un sfat ) ?
Am fost casatorita si am un baiat . in 2007 am divortat( si nu am cerut partaj) si tot in 2007 fostul ... (vezi toată discuția)