1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
(1.1) Limitele minima si maxima ale indemnizatiei se stabilesc prin raportare la indicatorul social de referinta, denumit in continuare ISR. (n.m. ISR = 500 lei)
(2) Indemnizația lunară prevăzută la alin. (1) lit. a) se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni și nu poate fi mai mică de 1,2 ISR și nici mai mare de 6,8 ISR.
(3) Indemnizația lunară prevăzută la alin. (1) lit. b) se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni și nu poate fi mai mică de 1,2 ISR și nici mai mare de 2,4 ISR.
...
2. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010:
Art. 9.
(1) In situatia in care, dupa alegerea optiunii de concediu de catre persoana indreptatita, copilul/copiii este/sunt incadrat/incadrati in grad de handicap, dreptul prevazut la art.2 alin.(2) din ordonanta de urgenta se acorda de la data emiterii certificatului de incadrare in grad de handicap, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile de la aceasta data. Daca cererea este depusa dupa termenul mentionat, dreptul se acorda de la data depunerii cererii.
...
3. Deci daca in timp ce erati in CCC pana la varsta de 2 ani ati obtinut un certificat de handicap pentru copil atunci procedati astfel:
- faceti o cerere catre angajator (atasati o copie dupa certificatul de handicap) prin carte solicitati prelungirea CCC pana la varsta de 3 ani;
- mergeti la Primarie cu certificatul de handicap al copilului si solicitati prelungirea platii indemnizatiei pentru CCC pana la varsta de 3 ani a copilului;
- deci nu se face alt dosar ci se completeaza cel existent.
4. Conform art.9(1) din Norme se trece de la CCC pana la 2 ani la CCC pana la 3 ani cu acordarea indemnizatiei prevazute la art. 2(2) din OUG 111/2010, adica:
- atunci cand ati optat pentru CCC pana la 2 ani indemnizatia maxima era de 1.200 lei;
- acum, cand se trece la CCC pana la 3 ani, se recalculeaza indemnizatia a carei valoare maxima este de 3.400 lei;
- indemnizatia se recalculeaza in baza adeverintei de venituri nete pe care o aveti deja la dosarul depus la Primarie.
1. - Daca al doilea copil s-a nascut in timp ce erati in CCC1 atunci indemnizatia pentru CCC2 este aceeasi cu aceea de la CCC1.
- Nu mai este nevoie de alte acte decat de o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.
2. - Pe perioada de suprapunere primiti, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar, pana veti intra in CCC2.
- In CCC2 intrati imediat ce se termina CCC1.
3. Sa faceti cerere catre angajator sa va prelungeasca suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.