avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Termen de justificare avans spre decontare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Termen de justificare avans spre decontare

Buna ziua
Am dat din casa avans spre decontare pentru diverse cheltuieli, 300 ron numerar pe data de 05.02.
In cite zile este legal sa se justifice cu documente acest avans?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 17:37, 18 Februarie 2014
Faceti decizie interna si acela va fii termenul.
Eu de obicei le fac la toti pe 1 an sa fiu sigur
ROBERTBLUE81 a scris:
Faceti decizie interna si acela va fii termenul.
Eu de obicei le fac la toti pe 1 an sa fiu sigur

Dvs. asa faceti, insa nu este legal.

@mihyvo

Termenele de justificare a avansurilor primite sunt:
- avansurile acordate pentru achizitii de bunuri si servicii din localitatea unde are sediul societatea se justifica in termen de cel mult 4(patru) zile lucratoare exclusiv ziua primirii;
- avansurile acordate pentru achizitii de bunuri si servicii din alte localitati se justifica
in termen de cel mult 3(trei) zile lucratoare de la data aprobata pentru sosirea din deplasare sau in termen de 3(trei) lucratoare de la sosire exclusiv ziua sosirii, in cazul cand aceasta are loc anterior datei aprobate;
- avansurile acordate pentru cheltuieli de deplasare se justifica in termen de cel mult
3(trei) zile lucratoare de la sosirea din deplasare (cu respectarea termenului aprobat pentru sosire),exclusiv ziua sosirii.

Decretul 209/1976 este inca in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am o intrebare la cate zile este obligata firma la ... Racatau Racatau Buna ziua am o intrebare la cate zile este obligata firma la care lucrez sa mi faca plata la diurna externa (vezi toată discuția)
Recuperare creante rodega7 rodega7 Este adevarat ca daca lucrez in strainatate,ca detasat,angajat fiind la o societate din Romania,la incetarea contractului de detasare i-mi pot recupera o ... (vezi toată discuția)
Termen decontare delegatie BRIANA GABRIELA BRIANA GABRIELA Buna ziua! In administratia publica locala,exista un termen in care trebuie sa ne incadram prevazut de lege de depunere a ordinului de deplasare la casierie in ... (vezi toată discuția)