Buna ziua,
Am rugamintea de a ma ajuta intr-o problema referitoare la divort.
Sotul meu a mai fost casatorit o data si are un copil din prima casatorie. Dupa divort, nu a facut partajul, insa s-a inteles verbal cu fosta sotie ca lasa jumatatea apartamentului in care locuiau, copilului. Spre sfarsitul casatoriei lor, sotul meu a mai cumparat un apartament (cel in care locuim noi acum) la care fosta sotie nu a contribuit deloc, insa in acte apar amandoi ca proprietari (datorita faptului ca ei inca mai erau casatoriti). In actele de proprietate ale ambelor apartamente apar amandoi ca proprietari.
Acum, dupa doi ani de casatorie cu el (si inca 4 ani de concubimaj inainte de casatorie), doresc sa divortez. Avem un copil impreuna.
Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez pt a deschide divortul, cam cat timp dureaza, care sunt cheltuielile de judecata (si cine le suporta) si care sunt drepturile mele si mai ales ale copilului nostru.
Va multumesc!
Fie la notar, fie la instanta. D-voastra, in masura in care o dovediti, aveti dreptul si la apartament, iar copilul drept la indemnizatie de intretinere dupa divort.