avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura divort

Buna ziua,
Am rugamintea de a ma ajuta intr-o problema referitoare la divort.
Sotul meu a mai fost casatorit o data si are un copil din prima casatorie. Dupa divort, nu a facut partajul, insa s-a inteles verbal cu fosta sotie ca lasa jumatatea apartamentului in care locuiau, copilului. Spre sfarsitul casatoriei lor, sotul meu a mai cumparat un apartament (cel in care locuim noi acum) la care fosta sotie nu a contribuit deloc, insa in acte apar amandoi ca proprietari (datorita faptului ca ei inca mai erau casatoriti). In actele de proprietate ale ambelor apartamente apar amandoi ca proprietari.
Acum, dupa doi ani de casatorie cu el (si inca 4 ani de concubimaj inainte de casatorie), doresc sa divortez. Avem un copil impreuna.
Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez pt a deschide divortul, cam cat timp dureaza, care sunt cheltuielile de judecata (si cine le suporta) si care sunt drepturile mele si mai ales ale copilului nostru.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nicoletabu , utilizator 17:26, 18 Februarie 2014
Fie la notar, fie la instanta. D-voastra, in masura in care o dovediti, aveti dreptul si la apartament, iar copilul drept la indemnizatie de intretinere dupa divort.
Buna seara,
Va multumesc pt ajutor.
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa 30 de ani mm_ally mm_ally Buna ziua. Anterior casatoriei cu mama mea, tata a mai fost casatorit inca o data - 2 ani, din casatorie rezultand un copil. In timpul casatoriei a ... (vezi toată discuția)
Partaj la divort, recuperare cheltuieli amenajari apartament, custodie minor sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Urmeaza sa divortez si as dori sa aflu cateva informatii in legatura cu partajul. Locuiesc din septembrie 2009 in casa sotului meu pe care a ... (vezi toată discuția)
Evacuare dupa divort camelot camelot Am incheiat cu procesul de divort, si urmeaza un partaj dificil, avand in vedere ca sotia mea nu doreste rezolvarea acestei probleme pe cale amiabila. ... (vezi toată discuția)