avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am intarziat cu o zi depunerea actelor de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am intarziat cu o zi depunerea actelor de somaj

Incheierea contractului de munca a fost cu 3 ianuarie anul curent .in aceasta data vineri fiind personalul de la somaj nu lucreaza cu publicul apoi data de 4 si 5 a fost sambata si duminica. Luni cand am mers la somaj sa intrebam de actele necesare ne-a fost spus sa ne prezentam cu ele in cele zece zile . pentru declaratia de venit fiscul valcea elibereaza adeverinta de venit in 7 zile ,urmand ca aceasta sa poata fi ridicata exact pe 13 tot luni. Am mers pe data de 13 la somaj cu toate actele in regula am fost inregistrati doar ca nu cu data incetarii activitatii, ci cu data la care au fost depuse actele adica 13.acum intrebarea mea ar fi daca eu ca persoana am intrerupte cele 10 zile mai pot beneficia de indemnizatia copilului care se va naste peste 3 luni ?#-o
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2014
sanduadrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:22, 19 Februarie 2014
1. Veti putea beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) deoarece sunt admise si fractiunile de luna, in conditiile prevazute de OUG 111/2010.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil SDENYS23 SDENYS23 buna ziua vreau sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil daca in ultimile sase luni sunt in somaj dar am o intrerupere de 2 sapt.de cand am ... (vezi toată discuția)
Intrerupere pe cartea de munca bratutandreea bratutandreea buna ziua ,am si eu rugamintea sa primesc un raspuns la uramtoarea intrebare am 5 luni pe cartea de munca 8 ore pe data de 24 03 2016 mi s.a incheiat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Myahella Myahella Va rog sa-mi spuneti daca in situatia pe care o voi prezenta mai jos voi putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. In data de 1 decembrie 2014 ... (vezi toată discuția)