avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezilierea contractului de arendare si obligarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezilierea contractului de arendare si obligarea arendasului la plata arendei

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema.
In anul 2013 am incheiat un contract de arendare pe o durata de 5 ani.
Obligatia arendasului consta in plata catre mine a 700 kg de grau pe hectar, contractul fiind incheiat pe o suprafata de 5 ha.
Termenul de plata era septembrie-decembrie 2013.
Nu am primit decat jumatate din produsele stabilite in contract.
Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. Cu sa procedez pentru obligarea acestuia la plata obligatiilor pentru 2013!
2.Cum sa obtin rezilierea contractului de arendare, in conditiile in care clauza contractuala stabileste ca rezilierea se obtine doar in justitie ! E obligatorie actiune in instanta in cazul in care arendasul refuza sa reziliem pe cale amiabila!

Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 17:41, 19 Februarie 2014
Incercati sa formulati catre arendas o notificare prin care sa solicitati restul produselor datorate dvs. in baza contractului; daca nu va intelegeti, nu rezolvati nimic, formulati actiune in instanta pentru rezilierea contractului de arendare si obligarea acestuia la cval. produselor datorate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validitate contract arendare Gicuta93 Gicuta93 Buna ziua! In contractul de arendare incheiat in anul 2010 - capitolul referitor la nivelul arendei, modalitati si termene de plata este scris: [b]\"Nivelul ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare vichi_90 vichi_90 Buna ziua In anul 2006 am incheiat un contract de arendare cu o S.C. Acest contract a fost onorat doar pt. recolta din 2007 si asta doar cu o treime din ... (vezi toată discuția)
Impozitare venituri din arenda Aura Pop Aura Pop Buna ziua Sunt proprietar de teren si am dat in arenda unei societati suprafata de 1,29 ha , nivelul arendei fiind de 500 kg /pentru un ha ... (vezi toată discuția)