avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces cu Primãria - instanța competentã, taxa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces cu Primãria - instanța competentã, taxa judiciarã de timbru

Buna ziua, as avea si eu o intrebare. Doresc sa dau Primaria in judecata pentru incadrarea gresita a casei in grila de impozitare (in 2008, mi au incadrat o gresit ca fiind fara curent apa si canalizare desi reprezentatii Primariei au venit la receptia casei, au constatat ca avem baie si incalzire prin centrala electrica - asta presupunand si curent, apa si canalizare nu? :) ). Toate bune si frumoase pana in 2013 cand am primit o hartie prin care eram rugati sa precizam utilitatile casei. Am facut acest lucru (in plus fata de 2008 era doar canalizarea de la oras - din 2010 - pana atunci am avut canalizare proprie prin fosa - si azi exista si la nevoie se poate folosi). Ne am trezit cu o noua incadrare a casei, solicitandu ni se si plata retroactiva a impozitului marit pe o perioada de 3 ani...le am scris si ne au raspuns ca a fost incadrata casa la fara curent, apa canalizare...nu inteleg (si nici ei nu ne au raspuns, pe ce baza incadreaza casa la fara utilitati, din moment ce reprezentantul Primariei in 2008 constata prezenta acestora la fata locului si noteaza in PV de receptie ceea ce am scris in primele randuri...Potrivit NPCC competenta la contencios administrativ este a Curtii de Apel. ce nu mai stiu eu este daca se plateste taxa de timbru pt aceste cereri? si hotararea Curtii este inatacabila?
Cel mai recent răspuns: Cojocaru Andreea , Consilier juridic 15:55, 19 Februarie 2014
legea 554/2004, Art. 10. - (1) Litigiile privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice locale si judetene, precum si cele care privesc taxe si impozite, contributii, datorii vamale, precum si accesorii ale acestora de pana la 500.000 de lei se solutioneaza in fond de catre tribunalele administrativ-fiscale, iar cele privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice centrale, precum si cele care privesc taxe si impozite, contributii, datorii vamale, precum si accesorii ale acestora mai mari de 500.000 de lei se solutioneaza in fond de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel, daca prin lege organica speciala nu se prevede altfel. Completul de judecata este format din 2 judecatori.(2) Recursul impotriva sentintelor pronuntate de tribunalele administrativ-fiscale se judeca de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel, iar recursul impotriva sentintelor pronuntate de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel se judeca de Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, daca prin lege organica speciala nu se prevede altfel.
(3) Reclamantul se poate adresa instantei de la domiciliul sau sau celei de la domiciliul paratului. Daca reclamantul a optat pentru instanta de la domiciliul paratului, nu se poate invoca exceptia necompetentei teritoriale.


OUG 80/2013, Art. 16 ''in materia contenciosului administrativ, cererile introduse de cei vatamati in drepturile lor printr-un act administrativ sau prin refuzul nejustificat al unei autoritati administrative de a le rezolva cererea referitoare la un drept recunoscut de lege se taxeaza dupa cum urmeaza:
a) cererile pentru anularea actului sau, dupa caz, recunoasterea dreptului pretins, precum si pentru eliberarea unui certificat, a unei adeverinte sau a oricarui altui inscris — 50 lei;
b) cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicita si repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ —10% din valoarea pretinsa, dar nu mai mult de 300 lei''.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta competenta mototo mototo Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu opinia dvs. Daca vreau sa actionez in instanta in aceeasi actiune Garda financiara comisariatul general Bucuresti si ... (vezi toată discuția)
Ce instanta e competenta?? nicoleta_85 nicoleta_85 inca de la inceput imi cer scuze daca nu postez subiectul la categoria corespunzatoare.. Vreau sa solicit instantei de judecata sa oblige o institutie a ... (vezi toată discuția)
Sesizarea instantei de contencios adm.-teritorialitate elena20a elena20a Buna ziua, puteti sa-mi spuneti, va rog, care este instanta competenta teritorial in cazul unei sesizari a instantei de contencios? (vezi toată discuția)