avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare pe caz de boala

Buna ziua!!!
Am si eu o intrebare.
o cunostinta de-a mea are180 zile concediu medical cu internare in spital, boala de inima.
A fost sfatuit de medicul care se ocupa de acest caz ca dupa aceste 180 de zile de concediu medical sa si de a demisia pe motiv ca locul de munca este intr-un judet diferit fata de domiciliul acestuia. Ar avea legatura cu Comisia de Evaluare Medicala ceva de genul.
Daca ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi!!!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:26, 21 Aprilie 2009
1. Persoana in cauza trebuie sa mearga la Comisia de Expertiza Medicala care, daca e cazul, face propunerea de pensionare pe caz de boala.
2. Nu stiu de ce a zis medicul sa demisioneze. Nu e corect. El terbuie sa-l indrepte spre Comisia amintita mai sus. Poate nu ati inteles bine ce a vrut sa zica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada minima de concediu medical pentru a beneficia de pensie de invaliditate. ContSters209138 ContSters209138 Buna ziua, Va rog daca putei sa ma lamuriti si pe mine in ceea ce priveste unele aspecte privind concediile medicale si acordarea pensiei de ... (vezi toată discuția)
speta reala problema decizie de pensie leusan leusan O persoana aflata in spital in atinge cele 90 de zile de CM.La iesireacdin spital medicul il declara inapt si-l recomanda pentru Comisia de expertiza,de ... (vezi toată discuția)
Pensionare in caz de boala Mari Bute Mari Bute Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca sotul meu care este prelucrator prin aschiere (profesie care necesita efort fizic) in urma unei operatii pe cord deschis, ... (vezi toată discuția)