avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport pentru copil de 3 luni
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport pentru copil de 3 luni

Buna ziuam as vrea sa-i fac pasaport baietelului meu (care are 3 luni). Ce demersuri ar trebui sa fac ? Am vrea sa mergem in vizita in Republica Moldova si in Franta. Specific ca baiatul are dubla cetatie si certificate de nastere atat romanesc cat si moldovenesc. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:57, 21 Februarie 2014
4. DOCUMENTE NECESARE PENTRU ELIBERAREA PAªAPORTULUI SIMPLU ELECTRONIC:

b) DOCUMENTE NECESARE PENTRU ELIBERAREA PAªAPORTULUI SIMPLU ELECTRONIC ÎN CAZUL MINORILOR CU DOMICILIUL ÎN ROMÂNIA, CARE NU AU ÎMPLINIT VÂRSTA DE 14 ANI.

1. certificatul de naştere al minorului, în original;
2. document(e) de identitate ale pãrinţilor sau al unuia dintre pãrinţi, al reprezentantului legal sau, dupã caz, al persoanei împuternicite, aflate în termen de valabilitate, în original;
3. dovada achitării taxelor pentru emiterea paşaportului, în original;
4. după caz, procură specială sau declaraţia de acord a celuilalt părinte în original, hotărârea judecătorească de încredinţare a minorului, rămasă definitivă şi irevocabilă, hotărârea judecătorească prin care instanţa a suplinit acordul celuilalt părinte, rămasă definitivă şi irevocabilă sau, pentru cererile formulate de părintele supravieţuitor sau persoana împuternicită de acesta, actul de deces al celuilalt părinte, în original;
5. documente emise de instituţia care organizează studiile sau concursul, documente emise ori avizate de o autoritate administrativă română cu competenţe în domeniu sau, după caz, documente emise ori avizate de o autoritate medicală română, din care să rezulte perioada şi statul sau statele în care se vor desfãşura studiile, concursurile oficiale ori tratamentul medical, numai pentru cererile formulate de părintele prevãzut la art. 7 alin. 1 lit. e) din H.G. nr. 94/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005, cu modificările şi completatările ulterioare ori pentru cele formulate de persoana împuternicitã de acesta, potrivit art. 7 alin. 1 lit. h) din acelaşi act normativ, în original;
6. paşaportul anterior al minorului, dacã este cazul.

sursasi alte informatii:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport fetitei mele. Remusfloryn Remusfloryn Buna ziua.as dori sa ma informeze si pe mine cineva.ce acte necesare sunt necesare pentru ai scoate pasaportu fetitei mele.la urgenta fata este doar pe numele ... (vezi toată discuția)
Documente necesare eliberare pasaport simplu electronic alina_25 alina_25 Care sunt documentele necesare pentru elibererea de pasaport simplu electronic? Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna seara am o intrebare am un bebe de 2 ani nu sunt căsătorită ... Ginapaskariu Ginapaskariu Buna seara am o intrebare am un bebe de 2 ani nu sunt căsătorită concubinul este plecat in belgia daca vreau sa ii fac pasaport la copil si am procura de la ... (vezi toată discuția)