avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SANCTIUNI DISCIPLINARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SANCTIUNI DISCIPLINARE

De indoctrinarea comunista si mentalitatea anilor aceeia v-om mai scapa vreodata?..Prezint sefului unitatii o sesizare prin care arat ca sefele de compartiment au o atitudine nu tocmai corecta atat moral in relatiile cu personalul cat si privind sarcinile de serviciu,( apoi mi se cere sa o dau in scris ), iar ca urmare... sunt sanctionata cu "avertisment scris"/art.264. lit a din C.M., cu consecintele de rigoare pentru drepturile de premiere ce vor urma in 2009.
Intrebarea mea este daca se poate asocia "avertismentul scris", cu taierea premiilor, conform legii trebuiau sa aleaga alta litera la art.264 pentru a fi sanctionata si financiar.? Cum nu au avut nici un motiv legat de munca pe care o efectuiez de mai mult de 12 ani, acum cauta si alta cale de a ma face sa plec sau sa ma dea afara, mi se aduce la cunostinta "ca vor tine cont si de cea mai mica abatere de la normele de munca si disciplina", ar trebui sa schimbam denumirea unitatii in S.C. "Ceausescu " S.R.L, ca trebuie sa le scriu cateva versuri si sa le "pup" talpile si scap de toate greutatile. Mai bine ma ''impusc " eu, ca pe raposatul degeaba l-am casapit ;si tot nu ma mai intorc la ceea ce a fost.
Cel mai recent răspuns: ddpetru , utilizator 22:22, 23 Aprilie 2009
1. Ce functie aveti dvs.? In fisa postului aveti si atributia de a face sesizari cu privire la activitatea sefelor de compartiment?
2. De ce ati fost sanctionata daca v-ati indeplinit o atributie de serviciu? In decizia de sanctionare ce scrie: ce articol din Regulamentul intern ati incalcat? Daca nu scrie sanctiunea este nula de drept.
3. Avertismentul scris poate constitui un motiv de neacordare a premiilor daca asa este prevazut in CCM a unitatii sau/si Mai ales in regulamentul intern al unitatii.
4. In decizia de sanctionare trebuie sa scrie si termenul si organul competent la care sa o contestati. In caz contrar este, iarasi, o decizie nula de drept.
5. Daca se confirma ce v-am spus eu pana acum puteti actiona in judecata pe angajator (pentru anularea deciziei de sanctionare) la Tribunalul din judetul unde domiciliati sau aveti resedinta. Fiind un litigiu de munca sunteti scutita de taxe. Dar credeti ca se merita pentru un avertisment?
treburile sunt mai complicate decat se par la prima " auditie" cred ca e o chestiune personala, mai mult decat una profesionala....;)
eu.ro.lex a scris:

treburile sunt mai complicate decat se par la prima " auditie" cred ca e o chestiune personala, mai mult decat una profesionala....;)

in aceeasi ideea sanctiunilor - daca am primit o reclamatie de la un client, firma mi-a pus intrebari despre acest incident si apoi a dat un mail cu indicatii de genul "greseli de comportament" fara a mentiona numele meu sau a-mi da un avertisment personal scris, acest mail poate fi considerat ca un avertisment si luat in calcul pentru o posibila concediere?
Avertismentul se primeste in scris si este mentionat numele salariatului care a fost sanctionat cu avertisment. Si inca ceva, conform CCMUNN pe anii 2007-2010: ART.75. (1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nici o sanctiune nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
In consecinta , pentru a se aplica sanctiunea AVERTISMENT trebuie sa se efectueze cercetarea disciplinara prevazuta de codul muncii si CCMUNN.
Asa ca , stati linistit...nu sunt probleme in cazul dumneavoastra.

in aceeasi ideea sanctiunilor - daca am primit o reclamatie de la un client, firma mi-a pus intrebari despre acest incident si apoi a dat un mail cu indicatii de genul "greseli de comportament" fara a mentiona numele meu sau a-mi da un avertisment personal scris, acest mail poate fi considerat ca un avertisment si luat in calcul pentru o posibila concediere?

Desi legal nu ati fost sanctionat, daca si dvs considerati singur ca ati fost vizat prin acel mail, va sfatuiesc sa va ganditi ce puteti schimba in comportament pentru a nu maicrea astfel de situatii. de data aceasta angajatarul a fost un finutz :) dar est probabil ca sta cu ochii pe modul in care va efectuati sarcinile.

Alte discuții în legătură

Raspundere disciplinara naida gabriel naida gabriel decid sa dau un avertisment scris unui salariat, ca sanctiune pentru o abatere disciplinara. mai este necesara efectuarea unei cercetari disciplinare ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in acest caz cu cim? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Maine urmeaza sa primesc un avertisment scris pe care evident il voi contesta la tribunal.Ce se intampla in acest caz cu CIM? Se suspenda?Merg la serviciu la ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare disciplinara cu avertisment scris Nicoleta Maria Nicoleta Maria Sunt angajata unei companii nationale si mi s-a facut raport de sanctionare cu avertisment scris. As dori sa intreb daca in urma cercetarii disciplinare la ... (vezi toată discuția)