Salut !
Vreau sa aflu ce bani are tatal meu prin bancile din Romania !
Nici nu sunt sigur daca are, doar il banuiesc ca are !
As vrea o informatie, un raspuns oficial, scris si stampilat in acest sens !
Cui trebuie sa ma adresez ???
Am dreputul legal sa ma adresez bancilor din Romania si sa primesc informatia ?
In fond, eu nu sunt un strain de cauza, sunt fiul titularului de cont bancar !
Si-n alt fond, eu nu vreau sa fac nicio operatiune, nici sa retrag bani, vreau doar informatia !
Faza e ca nu sunt trecut la clauza, si nu sunt trecut pe nicaieri in contractul bancar !
Unii zic ca astfel de informatii sunt confidentiale si ca nu se dau nimanui !
Altii zic ca Legea 31 din Constitutie, asigura si garanteaza dreptul la informatie !!!
Precizez ca eu-s adult, iar tatal meu este in viata !
Dupa cum am spus, scopul meu are doar un caracter informativ, este lipsit de orice urmare
Rog un raspuns cat se poate de exact, precis si concret.
Multumesc anticipat !
Nu veti putea afla astfel de informatii, acestea avand caracter confidential daca nu sunteti titular sau imputernicitul contului/conturilor respective! Astfel de informatii se pot obtine doar de anumite institutii abilitate (gen: politie, parchet, instanta etc) in conditii determinate de lege!
Banca nu da aceste informatii ca sunt confidentiale, ce solicitati dvs nu are legatura cu dreptul la informatie si nu sunteti in drept nici sa le solicitati, faptul ca ii sunteti fiu titularului nu va da acest drept. Veti fi, dupa decesul tatalui ( daca va mai intereseaza) si le veti obtine in baza certificatului de calitate de mostenitor.
Daca ati fi fost sotia titularului, ati fi fost in drept sa solicitati in instanta informatii despre banii din conturi de la sot.
Sigur ca sunt confidentiale, se cheama secret bancar si nici macar mie, care nu sunt o straina, sunt o cunoscuta a titularului de cont, nici mie nu imi dau informatiile.
Exista o lege a accesului la informatii cu caracter personal, depinde de scopul urmarit de persoana care solicita informatiile. De ce va intereseaza pe dv. banii tatalui dv.?
Succesiune
iancupaul
Buna ziua. Cum pot afla cati bani avea tatal meu in cont la data decesului, avand in vedere ca sora mea vitrega era imputernicita sa scoata bani si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)