avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia 600
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia 600

Buna seara .Am o intrepr ind al cariu administrator este student la distanta, este obligat sa depuna declaratia 600 cu CAS Va rog sa raspunda cineva. Societatea se ocupa cu agricultura legumelor si a pepenilor.
Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 15:16, 21 Martie 2014
Formularul 600 „Declaraţie privind venitul asigurat la sistemul public de pensii” se completează şi se depune de următoarele categorii de contribuabili:
- întreprinzătorii titulari ai unei întreprinderi individuale;
- membrii întreprinderii familiale;
- persoanele cu statut de persoană fizică autorizată să desfăşoare activităţi economice;
- persoanele care realizează venituri din profesii libere;
- persoanele care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, la care impozitul pe venit se determină pe baza datelor din evidenţa contabilă în partidă simplă.

Nu au obligaţia depunerii declaraţiei persoanele care sunt asigurate în sistemul public de pensii, conform art. 6 alin. (1) pct. I lit. a) – c), pct. II, III şi V din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele asigurate în sisteme proprii de asigurări sociale neintegrate în sistemul public de pensii, persoanele au calitatea de pensionari, contribuabilii al caror venit net anual, obtinut in anul fiscal precedent, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ( 35% x 2298 = 804 lei).

Legea 263/2010
Contribuţia de asigurări sociale
Art. 49
(1) În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
b) a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora cu diplomă.

Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2014
Elis Ismail, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 600 DTMC DTMC Cum ma pot asigura in sistemul public de pensii fara sa am AF, PFA, SRL, etc? (vezi toată discuția)
Contract casa de pensii traducator autorizat laviniqua laviniqua Buna ziua, Sunt traducator autorizat si, incepand cu 1 ianuarie, nu mai am venituri salariale. As vrea sa stiu daca este necesara incheierea unui contract ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 doinam24 doinam24 Buna seara! In declaratia 600 se trece venitul realizat in 2012 sau estimatul pe 2013 ? Multumesc! (vezi toată discuția)