avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata impozitului pentru programatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata impozitului pentru programatori

Se pare ca aceasta reducere desii e in lege se poate ocolii angajatorul m-a pacalit dandu-mi un contract de munca cu salariul net nu brut pe care l-am semnat orbeste. Acum eu nu primesc reducerea. Pot face ceva?
Cel mai recent răspuns: melania_14 , utilizator 10:32, 24 Februarie 2014
Nu este nevoie si nici recomandat sa trimiteti contratul de munca.
E posibil atunci cand v-ati negociat salariul, angajatorul deja sa va fi luat in calcul reducerea de impozit. Daca beneficiati de reducere puteti face singur un calcul
Salariul net= salariul brut - salariul brut*0.165. "0.165" reprezinta procentul pe care firma il opreste din salariul dvs pentru contributii la stat.
In cazul unui control financiar actele angajatilor care beneficiaza de neplata impozitului sunt verificate foarte atent si angajatorul risca amenzi foarte mari, deci nu prea e posibil ca impozitul neplatit la stat sa vi-l retina.
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2014
melania_14, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit it iustin_79 iustin_79 Stimati domni, Mai este in vigoare acea scutire de impozit pentru cei care lucreaza in domeniul IT-ului? Este ea valabila si pentru cei din administratie? si ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit informaticieni cosminionascu cosminionascu Sunt un functionar public care lucreaza in cadrul compartimentului informatica. As dori sa stiu daca ma incadrez potrivit O 539/2013 pentru scutirea de ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit pentru programatori Stoiadenisa Stoiadenisa Buna ziua, Am urmatoarea speta: - o persoana aplica pentru un post de Inginer de sistem in informatica. La angajare aduce o adeverinta de la facultate ... (vezi toată discuția)