avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa auto februrarie 2013
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa auto februrarie 2013

Salutare!
Ma numesc Stefan si as avea nevoie de niste pareri avizate in urmatoarea speta: in luna februarie 2013 am achizitionat o masina din Germania pentru care am platit in acceasi luna taxa de poluare. Am actionat Finantele in justitie iar recent am aflat ca mi s-a respins plangerea intrucat taxa s-a aplicat in mod legal si fara discriminare, conform sentintei tribunalului. E foarte ciudata taxa asta care a fost valabila de la 01.01.2013-14.03.2013 si nimeni nu prea discuta despre ea, ci doar despre timbrul de mediu. Ma gandesc sa fac recurs, dar nu stiu daca am vreo sansa si daca are rost... Multumesc anticipat pentru raspunsuri. Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: stefisis , utilizator 22:50, 27 Februarie 2014
Buna sera,
taxa care vi s-a aplicat nu este taxa de poluare ci este taxa privind timbrul de mediu conform legislatiei in vigoare. Momentan aceasta taxa nu a fost combatuta sau anulata in sala de judecata.o eventuala decizie cedo poate da cistig de cauza in acest sens.urmariri ce se intimpla in urmatorii 5 ani deoarece aceasta taxa fiind fiscala poate fi recuprata in urmatorii 5 ani.
Cu stima,
Pralea Lucian
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2014
Admin, administrator
Multumesc pentru raspuns.
Si totusi.... care ar fi pasii pentru depunerea unui recurs? Se mai platesc ceva taxe? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto (9/2012) platita dupa 01.01.2013 - cerere respinsa AlinMiclea AlinMiclea Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta in situatia urmatoare: Am depus la tribunal in iulie 2013 un dosar \\"standard\\" pentru recuperarea taxei auto ... (vezi toată discuția)
Recuperari taxa auto vyorelbossu vyorelbossu BUNA ZIUA as dori si eu un raspuns sau daca pot continua cu recuperarea la CEDO .In anul2012 am cumparat o masina din germania unde am platit taxa auto care ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare plãtita (înainte de 15 martie) - dosar de înmatriculare refuzat observ observ Ca sa luam lucrurile în ordinea lor cronologica: [b]08.03.2013[/b] - M-am prezentat la Finanțe pentru calcularea taxei de poluare. Am primit un ... (vezi toată discuția)