avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna seara,
Pot afla daca parintii mei i-au donat apartamentul fratelui meu? Daca da, unde? (ei nu vor sa spuna)
Cel mai recent răspuns: rralucar , utilizator 21:51, 24 Februarie 2014
Cereti un extras de CF de inform are sau mergeti la circa finanaciara daca s a schimbat rolul fiscal.
Verificati acest lucru la Biroul de carte funciara, fie prin consultarea cartii funciare a imobilului parintilor dv., fie prin solicitarea unui extras de carte funciara a acelui imobil.
De asemenea, donatiile se inscriu intr-un REGISTRU NAŢIONAL NOTARIAL DE EVIDENŢÃ A LIBERALITÃŢILOR (RNNEL) ([ link extern ] ). ;)
@cora se inscriu insa nu pot fi verifiicate decat daca se justifica un interes. Userul nu poate solicita aceasta informatie decat fie daca este creditorul donatorului, fie este parte in act sau la decesul parintilor.....
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara!cum pot afla dacă părinții au făcut cvc cu fratele ... DeeRox DeeRox Bună seara!Cum pot afla dacă părinții au făcut cvc cu fratele pe donatie? Dacă merg la ANCPL și cer un extras de care funciară pentru informare, pot ... (vezi toată discuția)
E necesara mentionarea testamentului in cf? UnBatran UnBatran Buna ziua. Mi-am facut testamentul (era timpul) in favoarea unor rude indepartate, copii muncitori de la tara. Fara prea multa carte si cu teama de ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire fara stire niq niq buna ziua, incerc sa fiu cat mai concis: tatal meu are o sora. sora lui locuieste in apartamentul parintilor lor, impreuna cu acestia. de curiozitate, ... (vezi toată discuția)