avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Cazul meu este utin mai complicat. Am sa incerc sa il explic si poate cineva ma va putea indruma ce si cum sa facem.
Bunicii au decedat cu ceva timp in urma, evident nu s-a facut succesiunea. Bunicii au avut 3 copii: tatal meu, Fratele lui (fara urmasi) si sora lui (2 copii).
Tatal meu a decedat in urma cu 9 ani. Ne-a lasat cu itele incurcate: casa in care locuim, desi a construit-o el, a fost de acord sa o treaca pe numele fratelui lui in schimbul unei alte case. A doua parte nu s-a materializat si casa in care locuieste mama mea la ora actuala figureaza inca pe numele fratelui tatalui meu. desi de 35 ani parintii mei au locuit acolo respectiv au platit impozitul.
Problema: a decedat recent si fratele tatalui meu si evident, sora ramasa in viata a inceput sa scormoneasca averea.
Intrebare: 1. Ce se intampla cu casa in care au locuit parintii mei?
Intrebare : 2. Cum se impart bunurile ramase de la bunici, respectiv de la unchi?
Mentionez matusa are 2 copii majori, iar noi suntem 3 copii majori dintre care 1 casatorit cu copil (daca are vreo relevanta)!!!

Va multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate-mostenitori ContSters115731 ContSters115731 Revin cu o chestiune deja discutata, dar cred ca m-am exprimat eu gresit initial.Bunicul meu a murit in l994 si nu a scos titlu de proprietate.Ulterior, unul ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa frate mioararadu mioararadu Am titlul de propietate pe terenul si casa parintilor mei pe numele bunicului din partea tatalui .Mostenitorii fiind tatal meu decedat unchiul meu decedat si ... (vezi toată discuția)