avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme adminstrator si presedinte de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme adminstrator si presedinte de bloc

buna ziua, numele meu este ionela pirlan si as avea nevoie de ceva sfaturi legate de probleme cu asociatia de proprietari, si anume:
-din ce stiu eu, presedintele si comitetul de bloc se pot schimba doar in urma unei adunari generale, la noi nu a fost asa ceva de foarte multa vreme (locuiesc in aceasta asociatie din 1994), nu am luat la cunostinta in nici un fel de o eventuala adunare.
-fostul presedinte si fostul administrator au plecat la data de 1 decembrie 2013 fara sa anunte in vreun fel locatarii, ne-am trezit cu cei noi asa pur si simplu - ei afirma ca sunt interimari pina la 1 martie 2014 #-o
- activitate afostilor nu a fost verificata ani de zile, nu exista comisie de cenzori sau control financiar de la primarie politie etc....
-mentionez ca este vorba de o asociatie de proprietari ccare are in componenta printre altele 2 blocuri cu 176 garsoniere fiecare si alte citeva blocuri cu cca 20 apartamente fiecare.
sumele calculate ca fiind "intretinerea" sunt de cca 40-60 lei lunar in conditiile in care blocul nu are apa calda si caldura in sistem centralizat de aproximatic 5 ani, gazele se incaseaza pe factura doar la cei care auX-(
-aceasta suma datorata lunar se compune, dupa stiinta mea, din salariile administrator, presedinte, femei de serviciu (care sunt platite cu 200 lei/luna), lumina de pe scara care mai mult nu este, energia electrica pt cele 2 lifturi (la blocul meu 2200lei/ luna, la celalalt bloc 900lei/luna) si altceva nu stiu ce.....nimeni nu vrea sa arata vreo factura sau procese verbale
DECI : HELP HELP HELP.....de unde incep cu caracatita asta ?:frantic:

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:52, 24 Februarie 2014
Adresati-va serviciului specializat in rezolvarea problemelor legate de asociatii de locatari din cadrul primariei de domiciliu
intentionez sa merg la primarie dar am depus o cerere la asociatie sa imi elibereze copiile fisei de cont din perioada ianuarie 2010 - ianuarie 2014 sa merg totusi cu ceva concret nu doar cu vorbe goale
Nu exxista legal prevazuta obligatia asociatiei de proprietari de a elibera copii ale documentelor asociatiei de proprietari
In temeiul L nr 230/2007
art 10 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces,la cerere la documentele acesteia

Daca totusi aveti presedinte ,solicitati oficial acestuia,in temeiul art 10 din L nr 230/2007 sa clarifice aspectele care va suscita interesul
Mai aveti posibilitatea sa lamuriti problemele,in temeiul
HG nr 1588/2007 Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:

I. - Drepturi:

c) sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces, la cerere, la orice document al acesteia;
d) sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari, in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile;

Daca doriti dovezi concrete, puteti sesiza aspectul ca listele de intretinere nu sunt vizate de catre cenzor,ca urmare a inexistentei cenzorului/comisiei de cenzori
vreau macar copii ale fisei mele de cont pentru ca noi nu am avut afisate liste de intretinere de cel putin 5 ani
In aceasta situatie cum va sunt comunicate obligatiile lunare ?
Sesizati oficial serviciul specializat din primarie,detaliind situatia concreta existenta in asociatia dv de proprietari
Chiar daca nu detineti documente care sa dovedeasca situatia existenta in asociatia dv de proprietari,atentionati asupra inexistentei listelor de intretinere,a cenzorului/comisiei de cenzori

Alte discuții în legătură

Cum se pot recupera restantele la intretinere itoma itoma -In luna mai 2010 Asociatia de proprietari a cerut in instanta obligarea unui proprietar la plata restantelor si penalitatilor de intarziere la plata cotelor ... (vezi toată discuția)
Demitere administrator si presedinte gigibosu33 gigibosu33 la asociatia noastra de proprietari avem o administratora de la primarie iar presedintele este din bloc.dar nu vor sa ne spuna cine face parte din comitet si ... (vezi toată discuția)
Repartizare consum apa gabrielab28 gabrielab28 Bună ziua, Vă rog frumos să mă ajutaţi să înţeleg si eu următoarea dilemă. Locuiesc intr-un cartier de blocuri ANL ca chirias şi aud la şedinţă ... (vezi toată discuția)