avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Taxe vanzare cumparare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Taxe vanzare cumparare

Am vrut sa cumpar un teren arabil, extravilan, situat intr-un sat (Mehala), de la periferia orasului Timisoara. Daca pretul de cumparare negociat cu vanzatorul a fost 3200 euro/ha, mare mi-a fost uimirea cand am mers la notar pentru intocmirea actelor de vanzare-cumparare si mi s-a spus ca in grila notariala pentru calculul taxelor notariale, terenul este evaluat la 3 euro/mp (deci 30000euro/ha), si astfel taxa ar ajunge cam 65% din valoarea terenului.La numai 500m distanta, este hotarul cu comuna invecinata si unde hectarul de teren este evaluat la 3000 euro. Normal ca am renuntat la tranzactie dar ma intreb: este oare o gresala (facuta de un nepriceput) sau jaf la drumul mare?
Cel mai recent răspuns: gigliola , utilizator 17:27, 23 Ianuarie 2024
E jaf la drumul mare. Si eu patesc la fel in Mehedinti. Notarii sunt mana in mana cu evaluatorii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri supraevaluate in grila notariala din 2024 firma sc amt ... gigliola gigliola TERENURI SUPRAEVALUATE IN GRILA NOTARIALA DIN 2024 FIRMA SC AMT SRL A EVALUAT TERENUL EXTRAVILAN NEPRODUCTIV LA 8400 LEI / HA. ACEST EVALUATORI ISI BAT ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale mostenire horatiucalancea horatiucalancea Doresc sa aflu care sunt costurile totale notariale pentru un supliment de mostenire ce consta intrun teren de 2.22ha , extravilan , cu folosinta pasune, ... (vezi toată discuția)
Evaluare notariala teren intravilan DLaurentiu DLaurentiu Buna ziua! Vreau sa vand un teren intravilan localizat in Bucuresti.Am facut toate actele necesare vanzarii,m-am inteles cu cumparatorul la pret(50.000 ... (vezi toată discuția)