avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contract de colaborare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contract de colaborare

Ziua buna! Doresc sa stiu daca se poate incheia un contract de colaborare intre o firma si o perzoana fizica!!! Detaliere: sunt grafician (persoana fizica, nu PFA, nu altceva) si vreau sa inchei un contract de colaborare cu o firma de web design pentru a-mi asigura cit de cit munca, proiectele realizate. Mi se spune ca contractu de colaborare se incheie doar cu pfa sau firma.... pentru ceea ce fac eu. In schimb mi se ofera un contract de mandatar sau ceva de genul acesta.
Multumiri anticipate!
Sebastian
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 17:26, 22 Aprilie 2009
e bun si contractul de mandatar. Printr-un contract de mandat dvs sunteti cel care primiti mandatul sa efectuati lucrari in numele mandantului dvs contra unei remuneratii pe care o veti stabili in acel contract precum si alte clauze care sa asigure drepturile si obligatiile partilor in conditiile legii.
problema unui contract de mandat se pune atunci cand doriti sa va pastrati si dreptul de autor asupra lucrarilor pe care le executati in calitate de mandatar. Va trebui sa clarificati si acest aspect in contract.
Multam de raspunsuri! Vreau sa stiu si daca se poate realiza cel de colaborare cu persoana fizica, chiar daca contract de mandat e alta varianta
Daca este o activitate intamplatoare, fara caracter de continuitate se poate incheia un contract civil de prestari de servicii.
Nu este activitate intamplatoare, intrucat cu firma respectiva lucrez pe baza de proiect. Fac un proiect, imi revine o anumita suma si tot asa.

Alte discuții în legătură

Contract drepturi autor pentru grafician. e corect tipul de contract? Mara011 Mara011 Buna ziua. Pot incheia cu o persoana fizica un contract de drepturi de autor pentru realizarea unor materiale de design grafic (poster, bannere online, ... (vezi toată discuția)
Intocmire si semnare bilant NYKOL NYKOL Buna ziua, As vrea sa-mi spuneti daca un expert contabil membru activ al CECCAR care nu este inregistrat la DGFP ca PFA poate incheia contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa samm20 samm20 Salutare, Lucrez ca si grafician la o firma de publicitare iar de acasa lucram pana acuma ca si freelancer in domeniu web design & development. Insa am ajuns ... (vezi toată discuția)