avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cumparare teren intravilan pe firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cumparare teren intravilan pe firma

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri. Vreau sa cumpar pe firma un teren intravilan construibil in jud Ilfov in vederea construirii unei case de locuit. Se poate ? si in ce mod? Sediul social al firmei este in bucuresti, ar tb ulterior sa mut sediul social la casa din ilfov pentru ca terenul este pe firma? Casa si contractele de utilitati pot fi pe numele proprietarului ? sau tb tot pe firma pt ca asa este luat terenul? La cumpararea terenului (tot de la o firma - vanzator) se aplica tva? cat? Terenul vreau sa-l iau cu avans 30% si restul de bani in 8 luni (rate) cu BO garantie. Actele pe numele cui se fac pana la achitare?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Total Contabilitate , Contabil 10:49, 25 Februarie 2014
Buna ziua,

In cazul vanzarilor de terenuri construibile ce intra in sfera de aplicare a TVA, respectiv terenurile agricole care nu sunt construibile si care nu intra in sfera de aplicare a TVA, sunt de remarcat urmatoarele doua aspecte :

- conform art.141,alin.2, lit.f din Codul Fiscal, vanzarea terenurilor agricole este scutita de TVA, fara drept de deducere, deoarece nu se incadreaza in categoria terenurilor construibile. Aceste terenuri pot fi vandute si prin aplicarea regimului normal de taxare, conform cu art.141, alin.3 din Codul Fiscal, in acest caz se va depune o notificare la organele fiscale competente;

- conform art.141, alin.2, lit.f din Codul Fiscal, vanzarea terenurilor construibile nu este scutita de TVA. Terenul construibil este definit drept orice teren amenajat sau neamenajat pe care se pot executa constructii, conform legislatiei in vigoare. Calificarea unui teren drept teren construibil sau teren cu alta destinatie, la momentul vanzarii sale de catre proprietar, rezulta din certificatul de urbanism.




O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la vanzare de terenuri romanasul romanasul Buna ziua, Detin un teren pe persoana fizica si incep vanzarea in loturi de 500 mp.... Exista cumva alternative sa nu platesc TVA de 19 % ? Inteleg ca la ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cata8 cata8 Buna ziua, Am si eu o intrebare: o societate platitoare de tva vinde un teren alte societati platitoare de tva. Operatiunea este purtatoare de tva ? va ... (vezi toată discuția)
Terenurile intravilan agricol sunt purtatoare de tva pentru persoana fizica? tedydumitru tedydumitru Buna seara!! Am vandut in 2014,terenuri intravilan agricol,de peste 110.000 eur...Va trebui sa platesc la ANAF,TVA DE 24% si C.A.S,daca am contract de munca ... (vezi toată discuția)